Κλιμακωτά θα φορολογηθούν οι στοιχηματικές εταιρείες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 14:07 Κλιμακωτά θα φορολογηθούν οι στοιχηματικές εταιρείες
Κλιμακωτά και προοδευτικά θα φορολογηθούν οι στοιχηματικές εταιρείες. Την απόφαση αυτή έχουν πάρει στο υπουργείο Οικονομικών και γι΄ αυτό απέσυραν τη ρύθμιση για αύξηση του φόρου από το 30% στο 35%.
 
Με τη νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί ο φόρος θα επιβάλλεται με μία φορολογική κλίμακα της οποίας ο ανώτερος συντελεστής θα είναι 35% και θα αφορά στα έσοδα που υπάρχουν από τα τυχερά παιχνίδια όταν αφαιρεθούν τα κέρδη που έχουν αποδοθεί στους παίκτες (πρακτική που διεθνώς είναι γνωστή από τα αρκτικόλεξα GGR). Το ποσό που απομένει είναι αυτό που θα φορολογείται με την κλίμακα που προαναφέραμε.
 
Ομως, η λύση αυτή κρίνεται ως ευνοϊκή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό στοίχημα για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος είναι πως αυτές έχουν πολύ χαμηλότερα καθαρά έσοδα (ύστερα από την αφαίρεση των κερδών των παικτών) και δεύτερον όπως αναφέρει η Επιτροπή Παιγνίων προκύπτουν κατά δήλωσή τους, πρακτική που δεν θεωρείται η πλέον αντικειμενική και ορθή.
 
Ενα άλλο επιχείρημα είναι η κλιμακωτή φορολόγηση δεν εφαρμόζεται πουθενά, αλλού και πως οι συντελεστές φορολογίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι υψηλότεροι για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις από τις άλλες , τις αποκαλούμενες και επίγειες.
 
Στην Ιταλία για παράδειγμα ο συντελεστής φορολόγησης του GGR (ακαθάριστων εσόδων) των διαδικτυακών παρόχων έχει ανέβει στο 22%, με τους επίγειους παρόχους (Land based betting) στο 18%. Αντίστοιχα, στην Ισπανία, οι online πάροχοι φορολογούνται με 25% στα μικτά τους κέρδη και ο επίγειος πάροχος με 10%.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση