Νέα δημοσκόπηση δείχνει μείωση διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 13:41 Νέα δημοσκόπηση δείχνει μείωση διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Στο 3,4% είναι τώρα από 5,3% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, όμως προβάδισμα στο φόβο έχει ο Α. Τσίπρας, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει σήμερα ο« Ε.Τ» της Κυριακής.

Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με το 77,3% του εκλογικού σώματος να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν είχαμε άμεσα εκλογές, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού με ποσοστό 46% έναντι 32,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ε.Τ» της Κυριακής, φέρνει τρίτο κόμμα το Ποτάμι(5,8%), τέταρτο το ΚΚΕ(5,3%), και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2% ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%.

Προβάδισμα στο φόβο ωστόσο φαίνεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας και η στρατηγική της ανατροπής.Ειδικότερα, στην ερώτηση αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο για το μέλλον, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 41,9% και ακολουθεί η ΝΔ με 37,2.

Επίσης , λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και αρνητική το 32,5, ενώ στην ερώτηση αν ήσασταν βουλευτής , θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση