Ραγδαίες εξελίξεις μετά το διάγγελμα Σαμαρά με αλλαγή στάσης βουλευτών πριν τη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας – Όλα τα ονόματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 19:55 Ραγδαίες εξελίξεις μετά το διάγγελμα Σαμαρά με αλλαγή στάσης βουλευτών πριν τη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας – Όλα τα ονόματα

- Ανατροπή λίγες ώρες πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το διάγγελμα Σαμαρά
- Διαβάστε πως διαμορφώνεται πλέον η εξίσωση στη Βουλή
– Αισιοδοξία στο Μαξίμου για 170 βουλευτές στη δεύτερη ψηφοφορία και 180 που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία
- Διαβάστε ποιοί ανεξάρτητοι βουλευτές άλλαξαν γνώμη και πως έπαιξαν ρόλο οι καταγγελίες Χαικάλη και Καμμένου

Νέες εξελίξεις στην πορεία για τη εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει στην αποφυγή των πρόωρων εκλογών, δημιούργησαν οι σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται θετικά καθώς δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Β. Οικονόμου και ο Γ. Κουράκος ήδη έχουν δηλώσει ότι θα αλλάξουν στάση στη δεύτερη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής ψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα. Ενώ Σταύρο Δήμα έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει και ο Π. Μελάς.

Από εκεί και πέρα και ο Β. Καπερνάρος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης του στη δεύτερη ψηφοφορία, ωστόσο δηλώνει ότι περιμένει και την αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δει ποιος θέλει προωρες εκλοεγες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι μετά τις πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού είναι πλεον εφικτός ο στόχος των 170 στη δεύτερη ψηφοφορία η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την εύρεση των 180 στην τρίτη ψηφοφορία.

Στους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι οι πληροφορίες θέλουν να εκφράζουν θετική άποψη για την πρωτοβουλία Σαμαρά χωρίς να έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους φέρονται να είναι ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Μ. Ιατρίδη, ο Γ. Κασαπίδης.

Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως ο Πέτρος Τατσόπουλος έσπευσε να δηλώσει ότι «Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.»
 


Στάση δεν αλλάζει ούτε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες «θα ακολούθησει και στις επόμενες δυο ψηφοφορίες την ίδια στάση με την πρώτη».

Ερωτηματικό παραμένει πλέον η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας) οι οποίοι είχαν υπογραψει την πρόταση των «8» η οποία σε μεγάλο βαθμό συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο προτάσεων του πρωθυπουργού.

Στάση όμως δεν φαίνεται να αλλάζει και η ΔΗΜΑΡ μετά τις δηλώσεις Σαμαρά καθώς σε δήλωσή της αναφέρει «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του συνεδρίου και των οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας απο την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα.

Παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβένησης του τόπου».

Τέλος, στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν ότι το νοσηρό κλίμα που δημιουργήθηκε από αβάσιμες καταγγελίες βουλευτών περι χρηματισμού συναδέρφων τους αλλά και οι καταγγελίες των ΑΝΕΛ μπορούν να λειτουργήσουν συσπειρωτικά και πολλοί ακόμη ανεξάρτητοι βουλευτές στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία να αισθανθούν την πίεση της κοινωνίας η οποία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com