Στην μάχη με Σπυράκη εκπρόσωπο Τύπου και με στόχο τους νέους ψηφοφόρους η ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 10:16 Στην μάχη με Σπυράκη εκπρόσωπο Τύπου και με στόχο τους νέους ψηφοφόρους η ΝΔ

Στην τροχιά των πρόωρων εκλογών έχει μπει ήδη η χώρα μετά τη χθεσινή άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογών. Μια …γεύση της ρητορικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ στη διάρκεια της βραχύβιας προεκλογικής περιόδου, έδωσε χθες με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Μια προεκλογική περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από έμπειρους «γαλάζιους» κοινοβουλευτικούς ως κρίσιμη, απρόβλεπτη και πολύ δύσκολη. Η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ πρόκειται να στηθεί πάνω στο πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις ο Αντώνης Σαμαράς υπερτερεί στην καταλληλότητα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στη χθεσινή του δήλωση χρησιμοποίησε δυο φορές τη φράση «είμαι εδώ» στέλνοντας έτσι μήνυμα και προς το εξωτερικό αλλά και προς εσωτερικό του κόμματος του για την επόμενη μέρα σε περίπτωση ήττας.

Στη ΝΔ πρόκειται κεντρικό ρόλο στη προεκλογική καμπάνια της να διαδραματίσουν μια σειρά διλημμάτων όπως «παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη ή άτακτη χρεοκοπία», «ευρώ ή δραχμή», «ακυβερνησία ή σταθερότητα» καθώς το κυβερνών κόμμα υπερτερεί στις δημοσκοπήσεις έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων της οικονομίας, της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και των εθνικών θεμάτων. Ενώ οι δύο λέξεις που θα κυριαρχήσουν στην εκλογική…ορολογία της γαλάζιας παράταξης θα είναι η «αλήθεια» και η «ευθύνη» λέξεις που χρησιμοποίησε αρκετές φορές και στη χθεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός.

Στην Συγγρού ήδη έχει σημάνει …κόκκινος συναγερμός και όλα τα στελέχη βρίσκονται σε θέση μάχης. Σήμερα το απόγευμα στις πέντε συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση πρόκειται να εξεταστούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος και η προεκλογική στρατηγική. Οι πληροφορίες θέλουν την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου να δηλώνει την παραίτησή της στην απογευματινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου της ΝΔ και στη θέση της να τοποθετείται η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη. Άλλωστε η κ. Ασημακόπουλου πρόκειται να είναι υποψήφια στη Β’ Αθήνας και λόγω του περιορισμού των τηλεοπτικών εμφανίσεων των υποψήφιων δεν θα μπορούσε να τηρεί στο έπακρο τα καθήκοντα του εκπροσώπου του κόμματος.

Επιπλέον, στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο από τη ΝΔ στόχος είναι ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων προς τα δεξιά της ΝΔ που το προηγούμενο διάστημα είχαν αποχωρήσει προς τη Χ.Α, του ΑΝΕΛ και άλλους μικρότερα κόμματα. Ενώ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υποστήριζε ότι τις επόμενες μέρες θα επιχειρηθεί και ένα άνοιγμα προς ανεξάρτητους βουλευτές από την κεντροδεξιά οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα Δήμα ώστε να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν καθώς η ΝΔ αυτή τη στιγμή δείχνει να κρατά τα ποσοστά της στην επαρχία ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη Β’ Αθήνας προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά και να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Συγγρού αναμένεται να δοθεί και στη διαδικτυακή καμπάνια καθώς τα …γαλάζια κομματικά στελέχη θεωρούν πως αν και στις ηλικίες 18 - 45 η ΝΔ υστερεί, υπάρχει μια πηγή ψηφοφόρων όπου με την κατάλληλη στρατηγική μπορεί να προσελκυθεί και να προσθέσει μια κρίσιμη μάζα.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση