ΕΕ: Απορρίπτει αιτιάσεις ελληνικής πλευράς σχετικά με ανακοίνωση για Ρωσία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 23:45 ΕΕ: Απορρίπτει αιτιάσεις ελληνικής πλευράς σχετικά με ανακοίνωση για Ρωσία

Απορρίπτει τις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την ανακοίνωση για τη Ρωσία ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απορρίπτει ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ τις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες η δημοσιοποιηθείσα δήλωση της Ε.Ε. για προειδοποίηση επιβολής περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία έγινε χωρίς να δοθεί η συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς.

«Λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί μαζί μας» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, «συμβουλευτήκαμε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς καταλάβαμε, την Δευτέρα, ότι το ανακοινωθέν είχε συμφωνηθεί από όλους».

Και προσθέτει:

«Όταν μάθαμε για την διστακτικότητα που εξέφρασε η ελληνική πλευρά, το πρωί της Τρίτης…προτείναμε να προσθέσουμε μια υποσημείωση που θα εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Καθώς η Ελλάδα δεν επιθυμούσε μια τέτοια υποσημείωση, ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση όπως  είχε συμφωνηθεί το απόγευμα».

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για το κείμενο.

Πηγή: Reuters

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση