Επιασαν τον 29χρονο την ώρα που μετέφερε ολόκληρο οπλοστάσιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 15:42 Επιασαν τον 29χρονο την ώρα που μετέφερε ολόκληρο οπλοστάσιο

Ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα σε  ταξιδιωτικούς σάκους μετέφερε ο 29χρονος την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν την επιχείρηση να τον συλλάβουν ενώ έβγαινε από το σπίτι στην οδό Αλκαμένους. 

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ( 28-10-2017)  με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλυτικό στοιχείο για την σύλληψη του 29χρονου ήταν το αποτύπωμα και το DNA που βρέθηκαν στον «τρομοφάκελο» που είχε αποσταλεί στο γραφείο του τότε γερμανού ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε. Οι γερμανικές αρχές είχαν τότε στείλει τα στοιχεία  στην ΕΛ.ΑΣ που είχε καταχωρίσει το DNA ως «ορφανό» πλην κρίσιμο στοιχείο για την ταυτοποίηση του κατασκευαστή ή του αποστολέα του φακέλου. Την ευθύνη για τον τρομοφάκελο στον Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι ( όπου είχε εκραγεί και τραυματίσει μια υπάλληλο) είχε αναλάβει η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι ο 29χρονος που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ενδεχομένως να παίζει ρόλο «μπαλαντέρ» στην εγχώρια τρομοκρατία και ψάχνουν τη σχέση του με τους Πυρήνες, την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.     

Μετέφερε οπλοστάσιο σε ταξιδιωτικούς σάκους- είχε έτοιμα τρομοπακέτα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ  την ώρα που τον συνέλαβαν  μετέφερε, μέσα τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, ενα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών : 8 πλαστές ταυτότητες, δύο πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη και μια πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας, 

Ακόμη στο σπίτι που είχε νοικιάσει βρέθηκαν πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ 

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ψάχνουν αν ο 29χρονος μετακόμιζε το οπλοστάσιο σε άλλη γιάφκα.      

Η μαρτυρία της γειτόνισσας

Γυναίκα η οποία μένει κοντά στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου πέντε ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι. Τονίζει πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Ερευνες σε τρία σπίτια 

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση