Ταυτοποιήθηκε το DNA του 29χρονου με τρομοδέματα στο Κρυονέρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:03 Ταυτοποιήθηκε το DNA του 29χρονου με τρομοδέματα στο Κρυονέρι

Στην ταυτοποίηση του DNA του 29χρονου συλληφθέντα με τρομοδέμα που βρέθηκε στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου προχώρησαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα στοιχεία: 

«Σε πειστήρια που βρέθηκαν - κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου. Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν - κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι. Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και προσθέτει:

«Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται: Στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011».

Υπενθυμίζεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιάσει ο 29χρονος στα Εξάρχεια. Το διαμέρισμα είχε ενοικιασθεί μέσω airbnb και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς είχε καταλάβει πιθανότατα ότι τον παρακολουθούσαν και σκόπευε να μεταφέρει εκεί εκρηκτικά και οπλισμό.

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού. Από την Αντιτρομοκρατική θεωρείται πως πρόκειται για ενδιάμεση γιάφκα την οποία είχε νοικιάσει για πέντε ημέρες με τα κανονικά του στοιχεία και πιο συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου και η γιάφκα αυτή να ήταν το πρώτο ασφαλές οίκημα διαφυγής. 

Εργαστηριακές εκθέσεις ταυτοποίησης DNA και αποτυπωμάτων, του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, πάνω στους τρομοφακέλους που στάλθηκαν μαζικά τον Μάρτιο του 2017 σε ευρωπαίους αξιωματούχους και σε αυτόν που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα συμπεριληφθούν τις επόμενες ημέρες στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.

Ήδη εντάχθηκαν σε αυτή οι γραφολογικές ταυτοποιήσεις που αναδεικνύουν πως οι διευθύνσεις των 8 τρομοφακέλων που είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι και σε αυτόν του Λουκά Παπαδήμου έχουν τυπωθεί από τον ίδιο εκτυπωτή, ενδεχομένως από αυτόν που βρέθηκε στην γκαρσονιέρα-«γιάφκα» της οδού Αλκαμένους. Ήδη, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει προκύψει ταυτοποίηση μίγματος γενετικού υλικού του 29χρονου, από δείγματα που είχαν ληφθεί από υλικά που είχε μέσα σε ευρήματα μέσα σε σακίδιο πλάτης κατά τη σύλληψη του το 2011 για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, με αντίστοιχα που εντοπίστηκαν πάνω στον φάκελο που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com