Αθάνατη Ελλάδα: Αεροσκάφος χτύπησε αδέσποτα την ώρα της απογείωσης!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 09:21 Αθάνατη Ελλάδα: Αεροσκάφος χτύπησε αδέσποτα την ώρα της απογείωσης!

Σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά ατυχή περιστατικά με τα αδέσποτα σκυλιά, ο πληθυσμός των οποίων αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο σε όλη τη χώρα τον καιρό της κρίσης.

Περιστατικά όμως που να έχει συγκρουσθεί αεροπλάνο με σκυλιά δεν είναι συνηθισμένα αν και στη Ρόδο όπου συνέβη και το τελευταίο το βράδυ της Κυριακής (5/11), έχει ξαναγίνει!

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα της rodiaki.gr αεροσκάφος της Ryanair το οποίο, επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 11 το βράδυ, από το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης.

Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Όπως αναφέραμε δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται να κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει από επιβάτες αλλά και από τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com