ΣΥΡΙΖΑ εναντίον… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ο Παπαδημούλης καταψήφισε την συμφωνία Καμμένου για την Σαουδική Αραβία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 20:00 ΣΥΡΙΖΑ εναντίον… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ο Παπαδημούλης καταψήφισε την συμφωνία Καμμένου για την Σαουδική Αραβία

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος για τη Σαουδική Αραβία», αναφέρουν οι πηγές από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν, διευκρινίζεται ότι στη σημερινή ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία της Ευρωβουλής όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται δύο φορές η παραίνεση προς το Συμβούλιο να δρομολογήσει πρωτοβουλίες για να επιβληθεί εμπάργκο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Παπαδημούλης εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο κ. Παπαδημούλης νωρίτερα είχε αναρωτηθεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του ψηφίσματος. Κάλεσε μάλιστα τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το μήνυμα της Ευρωβουλής. Ωστόσο η ψήφος του ίδιου έρχεται επί της ουσίας σε… κόντρα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας που επιθυμεί η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τα 66 εκατ. που προβλέπονται. Κάλεσε μάλιστα όλες τις κυβερνήσεις να μην πωλούν όπλα στην Σαουδική Αραβία.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένω να το κάνουν και οι κυβερνήσεις των χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία που πουλάνε πολλά όπλα στη Σαουδική Αραβία. Να ακούσουν το μήνυμα του 90% του Ευρωκοινοβουλίου» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Νωρίτερα, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εγκρίνει, με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές το ψήφισμα, με το οποίο οι ευρωβουλευτές ζητούν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης, καθώς και για εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Σαουδικής Αραβίας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com