Κωστής Γεωργίου: Ο “Φύλακας” θα αποκατασταθεί – Η θέση του είναι στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 11:48 Κωστής Γεωργίου: Ο “Φύλακας” θα αποκατασταθεί – Η θέση του είναι στο Παλαιό Φάληρο

Ο “Φύλακας” έπεσε θύμα βανδάλων τα ξημερώματα. Όπως περιέγραψε στο newsit.gr o δήμαρχος της περιοχής μια ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων πήγαν με 2 τζιπ και ένα φορτηγό στο Παλαιό Φάληρο και αφού έδεσαν με σχοινιά το γλυπτό το έριξαν στο έδαφος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου έκανε λόγο για “Είναι ένα θλιβερό γεγονός” τονίζοντας πως “είναι επικίνδυνο γιατί ενέργειες αυτού του τύπου είναι τοξικές και μοιάζουν με ιό που μπορεί να προσβάλει το σύνολο” Όπως τόνισε ο γλύπτης είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση η οποία “αποκτά μια επικίνδυνη διάσταση, δεν είναι ένας απλός βανδαλισμός αλλά προσβολή στην ελευθερία του ατόμου

.

φύλακας παλαιό Φάληρο άγαλμα

Το έργο θα αποκατασταθεί

Όπως είπε ο εικαστικός “η θέση του είναι εκεί, εάν δεν είναι αυτό τι άλλο θα μπορούσε να είναι” αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα αλλαγής τοποθεσίας για το γλυπτό.

Τόνισε παράλληλα πως “ ό,τι ζημιά και αν είναι μπορούμε να την αποκαταστήσουμε ανά πάσα στιγμή”, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το ζήτημα δεν είναι η ζημιά στο έργο αλλά ότι “υπάρχει μαι κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει το έργο και έτσι το στέρησαν από εκείνους που τους αρέσει”.

Μίλησε για μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς όπως είπε “πρώτα το ράντισαν με αγιασμό, ύστερα πέταξαν μπογιές προσπάθησαν να το ρίξουν δυο φορές και την τρίτη το κατάφεραν” χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν ως έναν “μετα-οργουελικό μεσαίωνα”.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση