Αγρια κόντρα Παπαγγελόπουλου-ΝΔ για μαφιόζους και φυλακές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 15:13 Αγρια κόντρα Παπαγγελόπουλου-ΝΔ για μαφιόζους και φυλακές

Βαριές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά που έφταναν μέχρι και τη στάση του που κράτησε ως υπουργός Εξωτερικών το 1993 για τα Σκόπια, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό ήταν πολλές. Χαρακτήρισε «αστείες» τις επιθέσεις εις βάρος του από τον Αντώνη Σαμαρά και υπογράμμισε με νόημα ότι «αντιλαμβάνεται την δυσχερή θέση του» εκφράζοντας πάντως την ευχή του να αποδειχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αθώοι.

Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι προκαλεί διχασμό στη χώρα, διότι όπως είπε η καταγγελία του περί σύστασης συμμορίας χαρακτηρίζεται από τα «μεταεμφυλιακά ένστικτα που τον κατακλύζουν». Ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού εναντίον του και για την θητεία του στην ΕΥΠ. «Εγώ δεν ντρέπομαι. Ας αναλογιστούν οι ψηφοφόροι τις καταγγελίες του που γίνονται για να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί στην παράταξη του» είπε.

Συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς με σκοτεινά συμφέροντα τη στάση που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με Σκόπια. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Σκοπιανό. Το έκανε και το 1992. Θυμίζω ότι και τότε υπήρξε έντονη συζήτηση για τα πραγματικά κίνητρα της πτώσης» ανέφερε με νόημα. Κλείνοντας την επίθεση εναντίον του μίλησε για μαφιόζικες πρακτικές σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ότι θα πάει την κατάσταση έως τέλους.

«Ελπίζω οι δηλώσεις του αυτές να μην εννοούν το τέλος της ζωής μας και την φυσική μας εξόντωση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και καταλόγισε μεγάλες ευθύνες σε όσους απειλούν την Δικαιοσύνη. «Για ότι συμβεί εναντίον εισαγγελέων και προστατευόμενων μαρτύρων ακόμα και μα γλάστρα να πέσει ξέρετε τι θα υποθέσουν όλοι» κατέληξε. Ο αναπληρωτής υπουργός κράτησε πάντως αποστάσεις από προηγούμενες δηλώσεις του όταν ειχε χαρακτηρίσει την υπόθεση NOVARTIS το μεγαλύτερο σκάνδαλο εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καρφώνοντας παράλληλα τον πολιτικό του προιστάμενο. «Την δήλωση την έκανα μετά από την μερική ενημέρωση που είχα από τον Σταύρο Κοντονή» ανέφερε και υπενθύμισε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι μεγαλύτερο από εκείνο της SIEMENS.

Η ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε ένταση και αντεγκλίσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός είχε φραστικό επεισόδιο με το Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον κατηγόρησε ότι αρνειται να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επικοινωνούσε με τους δικαστικούς λειτουργούς που είχαν την υπόθεση. «Γιατί φοβάστε να ανοίξετε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας, κ. υπουργέ, και αν δε φοβάστε, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Η απάντηση του κ Παπαγγελόπουλου ότι κανένα τηλεφώνημα δεν έχει παράνομες πράξεις, προκάλεσε εντύπωση. «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Ο λαός καταλαβαίνει. Επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου και συνεχίζεται να απειλείτε. Όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου, θα ζητήσω προανακριτική, να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου. Κανένα τηλεφώνημά μου δεν είχε παράνομη πράξη» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση