Καβγάς Γεωργιάδη-Πολάκη:Ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή. Θα σε βάλω εγώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 21:12 Καβγάς Γεωργιάδη-Πολάκη:Ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή. Θα σε βάλω εγώ

O κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη ξέσπασε στον απόηχο της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην Ολομέλεια, όταν κατέθεσε στοιχεία στα οποία περιγράφεται αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο για να σχολιάσει, λέγοντας πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τον αφορά, πήρε τα 2 εκατ. από τη Novartis στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Πολάκης άθροισε τα εκατομμύρια μέχρι τον Δεκέμβριο: «Με βάση δηλαδή, τη λογική Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης πήρε τα χρήματα προκαταβολικά, πριν τα πάρει η Novartis... Η εταιρεία αυτή, έχει σταθερό τζίρο τον χρόνο. Πήρε 130 εκατ. το 2013, 130 εκατ. το 2014, 120 εκατ. το 2015, αφού λόγω δημοψηφίσματος προφανώς έπεσε ο τζίρος της, 138 εκατ. το 2016 και πήγε στα 145 εκατ. το 2017. Άρα επί των δικών μου ημερών, η Novartis δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω και μέχρι την ημέρα που υποτίθεται ότι πήρα τα λεφτά, έχει πάρει Ιούνιο με Σεπτέμβριο τα λιγότερα λεφτά των τελευταίων πέντε ετών, ήτοι 19 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και κατέθεσε τον σχετικό πίνακα. Επίσης, αναφορικά με την τιμή του φαρμάκου «Λουσέντις», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η τιμή δεν καθορίστηκε επί της δικής του θητείας, αλλά από τον Μάκη Βορίδη. Ωστόσο, τόνισε ότι η κ. Μαυριδάκη, η οποία σήμερα είναι πρόεδρος στον ΕΟΦ, είχε εισηγηθεί στην Επιτροπή την τιμή που τελικώς πήρε το φάρμακο. Ακόμη, παρατήρησε ότι ενώ ο κ. Πολάκης είπε αυτά που είπε στη Βουλή, έβγαλε μετά Δελτίο Τιμών με την τιμή που είχε δοθεί επί της ΝΔ.

«Ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή. Θα σε βάλω εγώ, γιατί έδωσες στον κ. Γιαννακουλόπουλο 8 εκατ. ευρώ χωρίς καμία σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και αν η κ. Παπασπύρου έχει λίγη τσίπα, θα στείλει ελεγκτές στο ΚΕΕΛΠΝΟ να ελέγξουν με βάση ποιο νομικό πλαίσιο τα δώσατε αυτά τα εκατομμύρια. Και μην φέρετε πάλι τροπολογία, που ψηφίσατε πέρυσι το καλοκαίρι, γιατί τώρα θα είναι φωτογραφική και θα πέσει στα δικαστήρια» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης προς τον κ. Πολάκη και προανήγγειλε για το θέμα αυτό, την από μέρους του κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας, και απευθυνόμενος προς τον κ. Πολάκη, ρώτησε αν είναι συμπτωματικό ότι το ΣΕΥΠ έχει βγάλει πόρισμα εξαιρετικά επιβαρυντικό για τη Νεκταρία Πολάκη το 2016, και το οποίο μένει κλειστό μετά από τρία χρόνια. «Προφανώς είναι συμπτωματικό ότι είναι συγγενής του Πολάκη και δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη συγκάλυψη. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα παιδί τεσσάρων ετών κι έναν πατέρα που κάθε τρεις μήνες ρωτάει γιατί πέθανε το παιδί του», κατέληξε.

«Τα στοιχεία που ανέφερα είναι τα πραγματικά, όλα τα άλλα είναι κοπτοραπτικές. Το θέμα του "Λουσέντις", από την στιγμή που τιμολογήθηκε με αυτό τον τρόπο, έτσι έπρεπε να συνεχίσει. Ο τρόπος με τον οποίο πήρε κατά το ένα τρίτο αύξηση της τιμής από την τιμή που πρότεινε η Επιτροπή του ΕΟΦ - και δεν μπορεί να ήταν η κ. Μαυριδάκη που το πρότεινε. Εσείς επιλέξατε τη φωτογραφική ρύθμιση για ένα φάρμακο που κάνει τζίρο 25 εκατ. και 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο» απάντησε με τη σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Προσέθεσε δε, πως και το φάρμακο «Κοπάλια», επί της θητείας του κ. Γεωργιάδη, με την αύξηση που δόθηκε, από 18 εκατ. δαπάνη τον χρόνο, πήγε στα 22 εκατ. τον χρόνο. «Τη λάσπη στη γυρίζω. Δεν είμαστε το ίδιο και ούτε θα γίνουμε», είπε τέλος ο κ. Πολάκης προς τον κ. Γεωργιάδη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση