Γεννηματά: Πολιτική σκευωρία οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 23:28 Γεννηματά: Πολιτική σκευωρία οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου

"Σας κατηγορούμε για τις ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για τη χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών. Για θεσμικό σκάνδαλο."

Πολιτική σκευωρία χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις του Μαξίμου αναφορικά με την υπόθεση NOVARTIS η Φώφη Γεννηματά και απέδωσε ακέραια την ευθύνη στο αρχηγό της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε «ενορχηστρωτή» τον Αλέξη Τσίπρα και «βραχίονες» τους υπουργούς και τον «κίτρινο» τύπο.

«Εμείς δεν αρνηθήκαμε την έρευνα» διευκρίνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ «Πρώτα εμείς λέμε όλα στο φως αλλά αυτό να γίνει υπό την ομαλή λειτουργία των θεσμών και χωρίς να υπάρξουν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη».

Η κυρία Γεννηματά εκτίμησε ότι από το κλίμα πόλωσης και διχασμού η μόνη κερδισμένη είναι η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή και κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει να ξαναγίνει η πολιτική ζωή του τόπου ρωμαική αρένα.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ανέδειξε την υπόθεση της ΝΟVARTIS σε μια περιόδο που τα σύννεφα είναι πολύ βαριά για τη χώρα.

Αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα (Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά), αλλά και στα ζητήματα της οικονομίας. Ειδικά για το τελευταίο, η κυρία Γεννηματά είπε ότι το μνημόνιο τελειώνει για όλους τους άλλουν εκτός από εμάς.

«Έχετε δεσμευθεί για ένα μνημόνιο μετά από αυτό το μνημόνιο» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που διαπραγματεύεται είναι το είδος της νέας επιτροπείας και τίποτα άλλο.

Σε ότι αφορά το αίτημα της κυβέρνησης για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι η ΔΗΣΥ λέει «ναι» στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που θα εξετάσει την υπόθεση σε βάθος για όλους και για όλα με τις καταθέσεις και των προστατευόμενων μαρτύρων.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι λέει όχι σε μια fake επιτροπή και μια διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσια της υπόθεσης και θα αφήσει σκιές εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Κατέληξε επιτειθέμενη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα

«Απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης.Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης. Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.Κι είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες»

Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα.

Σας κατηγορούμε για τις ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για τη χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών. Για θεσμικό σκάνδαλο.

Σας κατηγορούμε για τη συνειδητή απαξίωση της χώρας. Τη διγλωσσία, τα μισόλογα, τη μόνιμη αλαζονεία μιας πρόσκαιρης εξουσίας.

Σας κατηγορούμε για τη διαρκή εμφυλιοπολεμική ρητορική.

Για το μίσος και το δηλητήριο που χύνετε  στη δημόσια ζωή του τόπου.

Για τις σκιές.

Για τον λαϊκισμό.

Για την απαξίωση της πολιτικής.

Για το βαρύ στίγμα που, φεύγοντας, αφήνετε πίσω σας στον πολιτικό κόσμο.

Εμείς σας κατηγορούμε κι ο λαός θα σας κρίνει.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση