Reuters: Μειώθηκε ελαφρά το χρέος της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 23:24 Reuters: Μειώθηκε ελαφρά το χρέος της Ελλάδας

Στην ήπια πτώση του χρέους της Ελλάδας αλλά και στα θετικά σημάδια της οικονομίας λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

«Η Ελλάδα υπερέβη κατά πολύ τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της για το πρωτογενές πλεόνασμα και για δεύτερο συνεχές έτος» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 διαμορφώθηκε στο 4% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 3,9% του 2016. 

Το πλεόνασμα υπολογίστηκε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών, που διαφέρουν από τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις του προγράμματος, τονίζει το Reuters. 

«Η Ελλάδα, η οποία πλησιάζει στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, σημείωσε ελαφρά μείωση του χρέος της, που έφθασε στο 178,6% του ΑΕΠ, από 180,8% το 2016. 

Ενώ το χρέος της Αθήνας παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη, η μείωση του επιβεβαιώνει τη θετική τάση της ελληνικής οικονομίας, η οποία επίσης σημείωσε πέρυσι πλεόνασμα του προϋπολογισμού 0,8% του ΑΕΠ, από 0,6% το 2016» σημειώνει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση