Οικονομικές ελαφρύνσεις βλέπει ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 16:01 Οικονομικές ελαφρύνσεις βλέπει ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα

Οικονομικές ελαφρύνσεις βλέπει ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα.

Θετικά είναι τα σημάδια για την ελληνική οικονομία μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξέλθει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης με ένα οικονομικό “μαξιλάρι” και περαιτέρω ελαφρύνσεις».

Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται επίσης σχετικά με τη διαδικασία πριν η Ελλάδα βγει από τα μνημόνια: «Η υπερχρεωμένη Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της το πρόγραμμα στήριξης και τα μέτρα λιτότητας για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2010, μετά από μια σκληρή πορεία λιτότητας και οικονομικής σταθεροποίησης. Θα προηγηθεί η αποπληρωμή μιας ακόμα τελευταίας δόσης από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που ξεκίνησε το 2015. Για τον λόγο αυτό, οι Ευρωπαίοι εταίροι απαιτούν 88 ακόμα μεταρρυθμίσεις».

Ρέγκλινγκ: Είμαι αισιόδοξος ότι στο Eurogroup θα επέλθει συμφωνία

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, διευκρίνισε: «Εξετάζουμε το μέγεθος της τελευταίας δόσης, η οποία θα εξυπηρετήσει την αύξηση του αποθέματος ρευστότητας της χώρας».

«Προς το παρόν διεξάγονται συζητήσεις για το πώς θα είναι αυτό το πακέτο», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε ομιλία του στην Αθήνα. «Είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη εβδομάδα, στη συνάντηση του Eurogroup, θα μπορέσει να επέλθει συμφωνία».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επαίνεσε τις μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, προτρέποντας, παράλληλα, τη χώρα να διατηρήσει την αυστηρή πορεία. Συνολικά, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, διατέθηκαν δάνεια ύψους πάνω από 270 δισ. ευρώ. Το τρίτο πρόγραμμα ανέρχεται στα 86 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα τα 45,9 δισ. ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση