Πως ανετράπη το ερπυστριοφόρο με τους στρατιώτες στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 12:24 Πως ανετράπη το ερπυστριοφόρο με τους στρατιώτες στην Κύπρο

Η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων ήταν η αιτία για την ανατροπή του άρματος μάχης στην ΤΑΜΣ "ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ". 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους - γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διατήρηση του ελέγχου του από τους χειριστές. 

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι πέντε στρατιώτες που τραυματίστηκαν, εξετάστηκαν από επίατρο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα, ενώ σε έναν από τους οπλίτες πιθανότατα να χρειαστεί η συρραφή με ράμματα. Αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει απολύτως καμμία ανησυχία. 

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

πηγή: onalert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση