Μήπως οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 12:25 Μήπως οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί;

Είναι γνωστή σε όλους μας η επίδραση που έχει η συμπεριφορά των εκπαιδευτικών αλλά και των Διευθυντών τους στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας κατά τη σχολική διαδικασία.

Έτσι λοιπόν κατά την έναρξη του σχολικού έτους παρατήρησα ως γονέας που συνοδεύει τα παιδιά του την ώρα του αγιασμού, πως στην καγκελόπορτα των συστεγαζόμενων 14ου και 20ου δημοτικών σχολείων υπάρχει μια κατεστραμμένη πινακίδα « ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ….» (σχετική φωτό) προς αποτροπή παράνομης εισόδου στα σχολεία είτε κατά την ώρα λειτουργίας τους είτε και μετά τη λήξη του ωραρίου τους.

Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη πινακίδα ως πίνακα ανακοινώσεων προκειμένου να ενημερώσουν για την ώρα του αγιασμού. Και βέβαια αυτό συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με ανάρτηση άλλων εγγράφων προς ενημέρωση όλων μας που συνοδεύουμε τα παιδιά μας όπως φαίνεται σε άλλη φωτό.

Και διερωτώμαι:

1. τα παιδιά μου αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές πώς διαπαιδαγωγούνται; Τι βλέπουν και ποια συμπεριφορά υιοθετούν για την ενήλικη ζωή τους; Μήπως την έλλειψη σεβασμού προς κάθε δημόσιο κτήριο ή χώρο και κατά συνέπεια να επιδίδονται σε καταστροφές χωρίς αναστολές;

2. πόσο άραγε να κοστίζει η συντήρηση ή ακόμα και η αλλαγή αυτών των πινακίδων;

3. πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός ξεχωριστού πίνακα ανακοινώσεων;

4. ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του σχολείου και ποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όλο αυτό που ναι μεν ξεκινά από την είσοδο του σχολείου αλλά βέβαια καταλήγει σε ένα κτήριο με τοίχους κατεστραμμένους από τα υβριστικά γκράφιτι κάποιων ανεγκέφαλων.

5. και τέλος γιατί μόνο αυτό το σχολικό κτήριο βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση ενώ τα υπόλοιπα σχολεία που βρίσκονται στην νότια Λαμία είναι προσεγμένα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εξωτερικό τους χώρο; Είναι ευθύνη του Δήμου Λαμιέων, των Διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων ή και των δύο;

Ένας απογοητευμένος γονέας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση