Δεν έχει ανάγκη σε αίμα το Νοσοκομείο Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 11:14 Δεν έχει ανάγκη σε αίμα το Νοσοκομείο Λαμίας;

Τις προηγούμενες ημέρες το ΚΕΥΠ πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου με τη βοήθεια της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας.

180 περίπου οπλίτες - νεοσύλλεκτοι δήλωσαν ότι θέλουν να δώσουν αίμα. Από αυτούς εξετάστηκαν από τους ανθρώπους της Μονάδας οι 85, ενώ αίμα τελικά έδωσαν οι 58…

Οι άνθρωποι της Αιμοδοσίας έμειναν πράγματι αρκετή ώρα στο Κέντρο από τις 8:30’ νομίζω το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο η προσφορά ήταν η διπλάσια. Μάταια κάποιοι περιμέναμε να δώσουμε αίμα, είτε εκείνη την ημέρα, είτε την επομένη έστω.

Άραγε τα Νοσοκομεία μας δεν έχουν ανάγκη από αίμα; Από όσες εθελοντικές αιμοδοσίες γίνονται, η αιμοδοσία που πραγματοποιείται στα στρατόπεδα, πηγαίνουν άμεσα στις «αποθήκες» τους, χωρίς να μεσολαβεί ή να το διαχειρίζεται κάποιο σωματείο ή σύλλογος. Άλλες 58 φιάλες δε θα ήταν πολύτιμες για τη δημόσια υγεία; Τι συμβαίνει λοιπόν; Δεν υπάρχουν υπάλληλοι; Δεν φτάνει το ωράριο τους για την ταξινόμηση;

Καταλαβαίνετε βέβαια ότι υπήρχαν άλλοι τόσοι φαντάροι που έχασαν την τιμητική άδεια, αλλά πιστέψτε με για έναν εθελοντή αιμοδότη δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Γνωρίζει ότι από τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να «κολλήσεις» στον διπλανό σου το «μικρόβιο» του εθελοντισμού κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν ο νεαρός λάβει λάθος το μήνυμα ότι υπάρχει αίμα, τότε πολύ δύσκολα θα τον πείσεις αργότερα, πόσο πολύτιμο είναι να συμμετέχεις σε μια αιμοδοσία.

Άγνωστος…. στρατιώτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση