Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθέσεις αδέσποτων και εγκαταλείψεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 08:07 Επιθέσεις αδέσποτων και εγκαταλείψεις

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!…

Δυστυχώς καθημερινά πλέον γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών - παραπόνων συμπολιτών μας για επιθέσεις αδέσποτων σε διάφορες περιοχές στη Λαμία.

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από την καταγγελία για επιθετικά αδέσποτα στον Άγιο Λουκά στο ύψος της νέας Εκκλησίας, που παραλίγο να στοιχίσει την πτώση σε μηχανάκι όπου επέβαινε ένα ζευγάρι.

Σήμερα (12/11) νέα καταγγελία πάλι από οδηγό δικύκλου που γύρω στις 15:00’ δέχτηκε επίθεση από σκύλο στο ίδιο σημείο, ενώ γλύτωσε τα χειρότερα όπως μας είπε, καθώς μπροστά του ήταν ακόμη περισσότερα αδέσποτα, τα οποία απέφυγε γυρίζοντας πίσω. Μάλιστα ειδοποίησε την αστυνομία η οποία του είπε ότι θα μεριμνήσει.

Την ίδια ώρα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, καταγγέλλει νέο περιστατικό εγκατάλειψης κουταβιών (από εκεί και η φωτογραφία), που όπως αναφέρει, έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο. Σημειώνει δε ότι «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑ ΤΑ ΖΩΑ στο δρόμο και την αντικοινωνική του συμπεριφορά την πληρώνουμε όλοι».

Είτε το θέλουμε είτε όχι και τα δύο «δράματα» είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλα γίνονται από την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων και στη συνέχεια από την έλλειψη εφαρμογής των νόμων. Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις (πχ η στείρωση όλων των ζώων για τα επόμενα πέντε χρόνια είχε τεθεί στο τραπέζι) για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όπου και πάλι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή του νόμου. Ίσως με κάποιες τιμωρίες, γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι…