Βίντεο σοκ: Σκυλιά που κυνηγούν πέφτουν στον γκρεμό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 18:18 Βίντεο σοκ: Σκυλιά που κυνηγούν πέφτουν στον γκρεμό

Οι χρήστες και οι φολοζωικοί σύλλογοι κάνουν έκκληση, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία για το κυνήγι.

Εδώ και αρκετές ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που σοκάρει . Οι τραγικές σκηνές διαδραματίζονται στην Ισπανία, και το βίντεο έχει αναπαραχθεί από τόσους πολλούς χρήστες με ανατριχιαστικά σχόλια, που έχει γίνει viral.

Όλα τα αρνητικά σχόλια γίνονται για τον κυνηγό, ο οποίος πήγε για κυνήγι ελαφιού στην περιοχή Κασέρες. Στο συγκεκριμένο βίντεο περίπου 12 σκυλιά εμφανίζονται να τρέχουν προς το χείλος ενός γκρεμού, προκειμένου να πιάσουν ένα ελάφι, αφού ο ιδιοκτήτης τους τούς έχει δώσει εντολή.

Εντελώς τυχαία βρέθηκε -προφανώς- άλλος ένας λυνηγός στην απέναντι μεριά και κατέγραψε τις σκηνές με το κινητό του. Μάλιστα στο βίντεο έχει καταγραφεί και ο κυνηγός στο πλάνο, ο οποίος με ένα μαχαίρι αποτελειώνει το ελάφι.

Καθώς εκτυλίσσεται αυτή η σκηνή κάποια από τα σκυλιά που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού χάνουν τη γη από τα πόδια τους και δίχως άλλη επιλογή πέφτουν στο κενό. Ο άνθρωπος που καταγράφει τις σκηνές  με το κινητό του προειδοποιεί τον κυνηγό να βοηθήσει τα σκυλιά, αφού τα 6 έχουν ήδη βουτήξει στο κενό. 

Κανένας δεν γνωρίζει τι συνέβη τελικά με τα σκυλιά που έπεσαν. Η ένωση Ισπανών κυνηγών ανακοίνωσε ότι γρήγορα πήγαν στο σημείο κτηνίατροι που φρόντισαν τα ζώα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν αν τα σκυλιά επέζησαν ή σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό. 

Μετά από αυτό, φιλοζωικοί σύλλογοι στην Ισπανία άνοιξαν θέμα σχετικά με τους κυνηγούς που δεν έχουν καμία ευαισθησία για τα ζώα που σκοτώνουν αλλά και για τα σκυλιά τους. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση στους πολιτικούς για αλλαγή της νομοθεσίας, μέσω ενός κινήματος που ξεκίνησε από τα social media, με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση