Σκέψεις θυμωμένης αναγνώστριας....

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 10:22 Σκέψεις θυμωμένης αναγνώστριας....

Θυμός,

          Αυτό είναι τελικά το συναίσθημα που υπάρχει πλέον μετά από 10 χρόνια στην κατάσταση αυτή.

Θυμός,

          Όχι για τους μισθούς και τις δουλειές που χάσαμε, αλλά για την αξιοπρέπεια που μας έκαναν και χάσαμε. Και εν όψει του επερχόμενου χειμώνος, θα αναφέρω μόνο ότι μας άφησαν να παγώσουμε, μας άφησαν να είμαστε μέσα σε τέσσερις παγωμένους τοίχους. 'Ένα από τα βασικότερα είδη πρώτης ανάγκης το μετέτρεψαν σε πολυτέλεια. Πολυτέλεια να βάλεις πετρέλαιο, να ανάψεις θερμοπομπό, να πάρεις ξύλα, οποιοσδήποτε τρόπος να ζήσεις σαν αξιοπρεπής άνθρωπος μέσα στο σπίτι σου. Είναι αδιανόητο ότι μας άφησαν στο έλεος των εξωτερικών δυνάμεων, της κρίσης, των τραπεζών, του συστήματος, των συμφερόντων τους. Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας, να ζούμε σαν άνθρωποι που δουλεύουμε και θέλουμε να γευόμαστε τους κόπους μας κατά το δοκούν. Χάσαμε τις δουλειές μας, τους μισθούς μας και κυρίως τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

          Δεν θέλω να περιμένω το επίδομα για να ζήσω, να πληρώσω, να ζεσταθώ, να φάω. Θέλω να δουλεύω και να μην έχω ανάγκη κανένα έκτακτο επίδομα. Νοιώθω έρμαιο στο έλεος όλων αυτών που μας έφτασαν εδώ, γνωρίζοντας όμως ότι έχουμε όλοι με μερίδιο ευθύνης για όλους αυτούς που μας κυβερνούσαν και κυβερνούν χρόνια τώρα. Κανείς δεν είχε όμως την αξιοπρέπεια να αφήσει την καρέκλα του, να ζητήσει ένα συγνώμη από το λαό που έφτασε εδώ, να κοιτάξει στα μάτια έναν νέο άνθρωπο και να απολογηθεί που του “έκαψε” το μέλλον.

Θυμό,

          Γιατί το μέλλον που μας κατέστρεψαν. Ελλαδίτσα μου που σε κατάντησαν,

Κλείνοντας, θα αναφέρω μόνο το απόφθεγμα του Νομπελίστα ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης.

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.».

Οι σκέψεις δικές σας.

Μια θυμωμένη αναγνώστρια

Προσαρμοσμένη αναζήτηση