Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η κατάσταση στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 16:04 Αυτή είναι η κατάσταση στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας

Ως μαθήτρια του 5ου λυκείου Λαμίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας το τελευταίο διάστημα.

Χθες το πρωί μας ενημέρωσαν στην μέση της ημέρας όπου η θερμοκρασία είχε φτάσει στους -8 ότι έχουμε έλλειψη πετρελαίου. Το «διαμάντι των Βαλκανίων» έχει ελλείψεις, αδιανόητο....

Το κτήριο μας, όπως είναι γνωστό έχει μεγάλες εξωτερικές αίθουσες,οι οποίες είναι δύσκολο να ζεσταθούν διότι δεν υπάρχει η κατάλληλη θέρμανση.Το γεγονός αυτό, οδήγησε εμάς τους μαθητές να κάνουμε μάθημα με μπουφάν, κασκόλ, γάντια και να μην μπορούμε ούτε να γράψουμε. Αλλά πάρα την επίγνωση του θέματος από τη διεύθυνση και το πλήθος παραπόνων προς στους καθηγητές επικράτησε μια απαθής στάση, αφού τα καλοριφέρ παρέμειναν σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Έκτος αυτού, ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι πως ένας σωλήνας έσπασε λόγω του πάγου, δημιουργώντας δυσλειτουργίες στις βρύσες αλλά παραμένει κύριος προβληματισμός μας η επικινδυνότητα του εξωτερικού χώρου. Το μάρμαρο που διαθέτει το σχολείο μας είναι πολύ επικίνδυνο σε τέτοιες συνθήκες, γιατί διατηρεί τον πάγο και γλιστράει πολύ, έτσι ώστε αρκετοί μαθητές σήμερα να ήταν στα πρόθυρα τραυματισμού (όπως και χθες).

Ο σχεδιασμός οικοδόμησης του σχολείου δεν μας επιτρέπει να παραμένουμε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε κάποιο κλειστό χώρο, όποτε είναι αναμενόμενο ότι θα χρειαστεί να βγούμε έξω και να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση για να πάμε τουαλέτα, κυλικείο κλπ.

Κλείνοντας, θέλω τονίσω πως με αυτό το μήνυμα, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας, σας προτρέπουμε να συμμεριστείτε τα παράπονα μας και να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Μαθήτρια 5ου ΓΕΛ

(εικόνες από 5ο ΓΕΛ σήμερα το πρωί)