Τι απαντούν οι γονείς του ΕΕΕΕΚ για τη μεταστέγαση στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 14:53 Τι απαντούν οι γονείς του ΕΕΕΕΚ για τη μεταστέγαση στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Με μια επιστολή απαντά ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Ε.Ε.ΕΚ  Φθιώτιδας, Αγγελάκης Παναγιώτης, στην ανακοίνωση διαμαρτυρία που εξέδωσαν σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων εναντίον της μεταστέγασης του Ε.Ε.Ε.ΕΚ στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Διαβάστε την απαντητική επιστολή του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ)
           

Έχοντας  ως  γνώμονα  όχι μόνο  την ανατροφή  και την προστασία  των παιδιών μας, αλλά  την ανατροφή  και την προστασία  των παιδιών συνολικά, ανεξάρτητα  από  σωματική, οικονομική  ή  κοινωνική  κατάσταση  και θεωρώντας  ότι δεν  υπάρχουν  παιδιά με δικαιώματα  στην  εκπαίδευση  και την ποιοτική  ζωή  και κάποια  υποδεεστέρα , στεκόμαστε  σθεναρά  απέναντι  και καταγγέλλουμε  την ρατσιστική  συμπεριφορά  των γονιών  που υπέγραψαν  το κείμενο-διαμαρτυρία  το οποίο  δημοσιεύτηκε  στις    4/4/2019.
      

Αρχικά, το παιχνίδι  με τις λέξεις  μεταστέγαση  και  συστέγαση  δεν μπορεί  να  αποκρύψει  τα βαθύτερα  κίνητρα  αυτών  που αξιώνουν  να  φέρουν  επάξια  τον τίτλο  του γονιού  και κάποιοι  από αυτούς –δυστυχώς- και του εκπαιδευτικού. Αποτελεί  υποκρισία  και θρασύτατο  ψεύδος  το ότι  η απόφαση  για τη  μεταστέγαση  του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ  ελήφθη  χωρίς  να  εκφραστεί  η γνώμη  τους. Επανειλημμένα  παρέστησαν στη  συνεδρίαση  του Δημοτικού  συμβουλίου  και πήραν  υπεύθυνες  απαντήσεις  τόσο  από την τεχνική  υπηρεσία  όσο και από τους  δημοτικούς  συμβούλους.
     

Χαρακτηριστικό  είναι ότι  από την αρχή  αρνήθηκαν    οποιαδήποτε διαβούλευση  ούτε  διατύπωσαν  κάποιες  προτάσεις  για τη  ρύθμιση  του ζητήματος. Περιφέρονταν  στα βουλευτικά  γραφεία, ακόμα  και στον εισαγγελέα , παρά   τις  διαβεβαιώσεις  ότι δεν θα υπάρχει συγχρωτισμός   των μαθητών  του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ με τους  μαθητές  του Γυμνασίου. Πρόκειται  για σαράντα  παιδιά  με  αντίστοιχα  τριάντα  διδάσκοντες  και προσωπικό  που συνοδεύονται  τόσο  στις τουαλέτες  όσο και στον  προαυλισμό  τους, ο οποίος  θα γίνεται  στο πίσω  προαύλιο.  Δεν  διακυβεύεται  ούτε    η ασφάλεια  ούτε  η εκπαίδευση  των  παιδιών τους.  Μόνο  λύπη και αγανάκτηση  μπορούν να  προκαλέσουν  τα  όσα  γράφονται  στο κείμενο… διαμαρτυρία.
    

Μιλούν  για    κατώτερη   εκπαίδευση  των παιδιών   τους.  Τι εννοούν άραγε με την έννοια κατώτερη;  Τα  χρόνια    που το  9ο Γυμνάσιο  είχε  διασπαρεί  και  ουσιαστικά  δεν υπήρχε  οι κραυγές  και οι τέτοιου  είδους  αντιδράσεις  δεν ακουστήκαν .

Θα γίνει  «κατώτερη»  η εκπαίδευση  των παιδιών  τους  με την παρουσία  σαράντα μαθητών  στον πρώτο όροφο  του κτηρίου  με  διασφαλισμένη  την   ξεχωριστή  δομή;  Μάλλον  κατώτερα  είναι τα  κίνητρα  και  οι ενδόμυχες  σκέψεις  που υπαγορεύουν αυτή  τη στάση.
   

Μας  εντυπωσίασε  αρνητικά  ο τονισμός  της φράσης  «λίγο  πριν  την  εκπνοή  της παρούσας  δημοτικής  περιόδου». Ηχεί  απειλητικά  για ενδεχόμενο  πολιτικό   κόστος. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν  ακόμα  κάποιοι  που αποφασίζουν  όχι  με   βάση  την  ψηφοθηρία και τις  πελατειακές  επιδιώξεις  και σχέσεις.
    

Εδώ  και δύο χρόνια  το Δημοτικό  συμβούλιο και το υπουργείο  αποφάσισαν  την  μεταστέγαση  του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ακολούθησε  μελέτη  από τις τεχνικές  υπηρεσίες    και διαγωνισμός  για την ανάληψη  του έργου  της    διευθέτησης  των χώρων  στο  κτήριο  του 9ου  Γυμνάσιου.  Εκτός  κι αν  εννοούν    αδιαφορία  του Δήμου  το γεγονός  ότι γίνεται  προσπάθεια  να διασφαλιστούν  τα δικαιώματα  όλων των  παιδιών  έστω  και με  προσωρινές  λύσεις.

Αγωνιζόμαστε  και θα συνεχίσουμε  τον αγώνα μας  μαζί με  τους  συμπολίτες μας , ώστε  να  υπάρξει πράγματι  μόνιμη λύση με  την  οικοδόμηση  σχολικής  δομής    για  τα  εργαστήρια, το Γυμνάσιο  και το Λύκειο  των ΑμεΑ.  Είναι αλήθεια  ότι οι σύλλογοι  των γονέων    των   τυπικής  φοίτησης  παιδιών  δεν έδειξαν  κανένα ενδιαφέρον, αλλά  όψιμα παραδέχονται  τις άθλιες  συνθήκες    στο   Κωσταλέξι.
      

Ενώ  αναφέρουν  ότι το  9ο  Γυμνάσιο  βρίσκεται  μέσα  στον  αστικό  ιστό  και τα  παιδιά  τους  δεν  μπορούν να  διανύσουν  μεγάλες  αποστάσεις, ξεχνούν,  ότι οι  προδιαγραφές  πανευρωπαϊκά  για τα ειδικά σχολεία  είναι  να βρίσκονται  μέσα  στον  αστικό  ιστό  και δέχονται  κάποια άλλα  παιδιά, ενός  κατώτερου ίσως Θεού  να  διανύουν  αποστάσεις  Μαρτίνο - Κωσταλέξι  ή  Υπάτη  - Κωσταλέξι. Αυτή  είναι γι αυτούς  η χρηστή  διοίκηση  και η  Δημοκρατία  που  ανεδοίαστα  χρησιμοποίησαν  απο  την  αρχή  της ανακοίνωσης  τους. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΟ  ΙΣΟΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ

Ευχαριστούμε  θερμά
Τις  δημοτικές παρατάξεις
Του  Δημάρχου  κ. Σταυρογιάννη
Της  Κας  Αντωνίου
Του  κου  Σαγιά
Και του  κου  Χρονά
Που με  συνέπεια  στάθηκαν  απέναντι
Στο  πρόβλημα, χωρίς  υπολογίσουν
Το  πολιτικό  κόστος

Το  Δ.Σ.  του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ  Φθιώτιδας
ο  Πρόεδρος
Αγγελάκης Παναγιώτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση