Περιφερειακός Κάστρου Λαμίας: Τα ίχνη μας είναι ο πολιτισμός μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 12:56 Περιφερειακός Κάστρου Λαμίας: Τα ίχνη μας είναι ο πολιτισμός μας

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από μια πρωινή βόλτα στο Κάστρο Λαμίας.

Δυστυχώς όταν ξημερώνει μετά από Παρασκευή ή Σάββατο ή ακόμη και καθημερινή μετά από φεγγαρόλουστη βραδιά, τα «ίχνη» είναι τα ίδια.

Ο πολιτισμός μας εξαντλείται στο να οδηγούμε κάποιο όχημα και να αγοράζουμε έτοιμο φαγητό και μιας χρήσεως τενεκεδάκια.

Αδιάφορο αν οι κάδοι έχουν αδειάσει ή όχι, κάποιοι εξ ημών εξακολουθούν να τα πετάνε όπου τους βολεύει.

Ευτυχώς σε σχέση με προηγούμενα χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των θαμώνων του νυχτερινού περιφερειακού, σέβονται σαφώς περισσότερο το περιβάλλον και την πόλη τους.

Οι λιγοστοί αμετανόητοι που εξακολουθούν να πετάνε όπου βρουν τις βρωμιές τους, θα καταλάβουν – και πιθανόν να αλλάξουν – μόνο αν πέσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Ανάμεσά τους και όσοι βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους και έχουν γεμίσει «κάκα» το πεζοδρόμιο (ο τόνος δεν μπήκε τυχαία στην πρώτη συλλαβή, καθώς ήταν η λέξη που επαναλάμβανε συνεχώς μια γερμανίδα τουρίστρια που θέλησε να επισκεφτεί το Μουσείο στο Κάστρο και προειδοποιούσε τον σύντροφό της για το που θα περπατήσει)!

Επειδή αναγνωρίζω και την προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, θα επισημάνω καλοπροαίρετα ένα πράγμα: Αξιοπρόσεκτη η προσπάθειά σας να μένει καθαρός ο δρόμος που όλοι βλέπουμε, αλλά αν ρίξει κανείς μια ματιά κάτω από τα κάγκελα η κατάσταση είναι δραματική. Με λίγα λόγια καθαριότητα δεν είναι όσα βλέπουμε…

Εκεί βέβαια χρειάζεται επέμβαση μηχανημάτων και ίσως η επόμενη δημοτική αρχή χρειαστεί να αναθέσει ακόμη και εργολαβία για τη γενικότερη διευθέτηση του χώρου, που οριοθετεί ο περιφερειακός με μία από τις ιστορικότερες μεταβυζαντινές εκκλησίες (1760) της κεντρικής Ελλάδας την Παναγία Αρχοντική. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση