Περί διακοπής ποσίμου ύδατος στα νοικοκυριά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 10:41 Περί διακοπής ποσίμου ύδατος στα νοικοκυριά

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι γίνονται όλο και περισσότερες διακοπές νερού σε διάφορα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη της Λαμίας .

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Καταρχάς θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι δημιούργημα και δώρο της φύσης προς όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Για να πάμε ακόμη πιο μακριά όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που υπάρχουν στην γη, υπάρχουν διότι προσαρμόστηκαν σε ότι αγαθό τους έδινε ο πλανήτης. Ανάμεσα σε αυτά το βασικότερο είναι το νερό.  
Το ανθρώπινο σώμα κατά 72 % αποτελείται από νερό, αν ένας άνθρωπος μείνει τρεις ημέρες χωρίς νερό θα πεθάνει. Αναρωτιέμαι αν μια  οικογένεια δεν βρει χρήματα να πληρώσει το νερό,  η ΔΕΥΑΛ θα αφήσει τα μέλη της να πεθάνουν από τη δίψα ;

Το νερό επίσης είναι ο βασικός παράγοντας της καθαριότητας , θα αφήσει η ΔΕΥΑΛ  την οικογένεια μέσα στην βρώμα; Δηλαδή αν αυτοί οι άνθρωποι δεν πεθάνουν από την δίψα θα πεθάνουν από την βρώμα.  Λογικά τα μέλη του κοινωνικού φορέα της ΔΕΥΑΛ, φυσιολογικά θα έπρεπε να διακατέχονται από την κοινωνική αντίληψη ότι το νερό όπως αναφέραμε δεν μπορείς να το κόψεις διότι δεν είναι δικό τους, δεν είναι της ΔΕΥΑΛ , δεν είναι του Δήμου, είναι ο βασικότερος παράγοντας δημιουργίας όλων των μορφών ζωής που υπάρχουν στον πλανήτη, είναι δώρο της φύσης δεν μπορείς να το ελέγξεις και πολύ περισσότερο δεν μπορείς να το στερήσεις από κανέναν ζωντανό οργανισμό.

Το νερό δεν το δημιούργησε ο άνθρωπος, δεν είναι ρεύμα που δημιουργείται από την ανθρώπινη εφευρετικότητα και εργασία και χρίζει ανταμοιβής και κακώς κάποιοι το συγκρίνουν με αυτό. Χωρίς νερό σε τρεις ημέρες θα πεθαίνεις, χωρίς ρεύμα δεν παθαίνεις τίποτα , είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το νερό έχει να κάνει με την ζωή σου, είναι ο πλέων απαραίτητος παράγοντας επιβίωσης για αυτήν, το ρεύμα δεν είναι.

Επίσης, όλος ο κοινωνικός ιστός θα πρέπει να καταλάβει ότι τα τέλη που πληρώνουμε στην ΔΕΥΑΛ, είναι χρήματα τα οποία λογικά θα διατεθούν για την δημιουργία έργων στα δίκτυα ύδρευσης και συντήρησης και όχι για την δημιουργία νερού, δεν πληρώνουμε το νερό, το νερό υπάρχει, πληρώνουμε τα έργα ύδρευσης.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το νερό δεν μπορεί να κοπεί από κανένα σπίτι για κανέναν λόγο. Είναι κοινωνικά παράνομο και κοινωνικό έγκλημα.
Ναι κυρίες και Κύριοι αυτή η πράξη δεν είναι μόνο αυθαίρετη είναι εγκληματική , , αντικοινωνική και παράλογη και απάνθρωπη.

Για να πάμε ένα βήμα παρακάτω σήμερα που η πατρίδα μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση, το νερό σαν κοινωνικό αγαθό η ύδρευσης των νοικοκυριών  της χώρας μας θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν η τα τέλη να είναι ελάχιστα.

Όμως η έλλειψη κοινωνικής αντίληψης όλων των αιρετών του τόπου μας οδηγεί σε τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που τελευταία κάποιοι  έχουν επιδοθεί με μανία σε αυτή την κοινωνική αδικία. Κάποιοι προφανώς δεν έχουν την αντίληψη του χώρου εργασίας που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Η ύδρευση μιας κοινωνίας κυρίες και κύριοι είναι κοινωνική προσφορά και δεν έχει να κάνει με τον εισπρακτικό μηχανισμό της πολιτείας

Θα πρότεινα στον Δήμο Λαμίας να σταματήσει άμεσα αυτό το παράφορο και αντικοινωνικό μέτρο. Ας αντιληφθούν κάποιοι ότι ειδικά το νερό, δεν  το πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να το πληρώσουν, τα πλέων αδύναμα κοινωνικά στρώματα,  αυτοί που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν να το πληρώσουν. Ένα νοικοκυριό για να λέγετε νοικοκυριό πρέπει να έχει νερό. Χωρίς νερό δεν είναι νοικοκυριό. Επομένως την πρώτη υποχρέωση που θα βγάλει ένα νοικοκυριό είναι το νερό και το ρεύμα. Όταν μπορεί.  

Υ/Γ. Όταν μια στρατιωτική δύναμη ήθελε να καταλάβει μια πόλη η ένα κάστρο για να τσακίσει το ηθικό των αμυνόμενων το πρώτο που έκανε ήταν να τους κόψει το νερό.
Το να κόψεις το νερό σε ένα νοικοκυριού για να το αναγκάσεις να το πληρώσει έχει απίστευτες επιπτώσεις στην οικογενειακή δομή της κάθε οικογένειας.  Όσοι έχουν την κοινωνική αντίληψη να το καταλάβουν ας το καταλάβουν.  

 Ένας Λαμιώτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση