Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Πρόστιμα, Τροχαία, Ληστείες και Ναρκωτικά....

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 08:36 Λαμία: Πρόστιμα, Τροχαία, Ληστείες και Ναρκωτικά.... (φώτο αρχείου)

Κραυγή αγωνίας - ανοιχτή καταγγελία ενός νέου επαγγελματία που επέστρεψε για να επενδύσει στην πόλη του....

«Τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη μας δεν έχει γίνει καμία σοβαρή επένδυση. Επένδυση σημαίνει θέσεις εργασίας για τον κόσμο που βρίσκεται στην πόλη μας είτε μόνιμα είτε σαν περαστικοί. Πριν δυο χρόνια τελείωσα από τις σπουδές μου στην Αθήνα και γύρισα πίσω στην πόλη που μεγάλωσα και που όλοι έχουν παράπονο από αυτή χωρίς να κάνουν κάτι. Μια πόλη με μηδέν εισερχόμενο τουρισμό και ας είναι στο κέντρο όλης της Ελλάδος.

Γύρισα πίσω και επενδύσαμε χρήματα σε ένα μεζεδοπωλείο παίζοντας και μουσική 1-2 φορές την εβδομάδα, ανοίγοντας παράλληλα 17 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Τον πρώτο χρόνο δέχτηκα 38 ανώνυμες καταγγελίες από 4-5 άτομα , γιατί πλέον τίποτα δεν είναι ανώνυμο. Ετσι όπως θα γελάσετε όταν το διαβάσετε έτσι γελούσαμε και εμείς. Φέτος είναι ο 2ος χρόνος λειτουργίας ,λόγο αντικαπνιστικού νόμου ο τζίρος όλων των επιχειρήσεων έπεσε κατακόρυφα, ειδικά τον πρώτο καιρό προσαρμογής του . Αυτό είναι στο χέρι του κάθε καταστηματάρχη πως θα το διαχειριστεί . Εμείς αποφασίσαμε να χάσουμε 8 τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος , έχοντας 4 πλευρές ανοιχτές βάση νόμου, όπου δεν θα μπορεί να φάει κανείς, αλλά θα μπορεί να καπνίζει και να έχει ζέστη τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έλα όμως που δεν υπολογίσαμε ότι θα έχουμε δουλεία και τις μέρες που είχαμε κόσμο βρισκόντουσαν 50 άτομα έξω για να κάνουν τσιγάρο σε συνδυασμό να ανοιγοκλείνει η κεντρική πόρτα .

Δέχτηκα άλλες 14 καταγγελίες συμπληρώνοντας έτσι 3 παραβάσεις για ηχορύπανση , η οποία ηχορύπανση προκαλούνταν από τον κόσμο και που ανοιγόκλεινε η πόρτα. (Έπρεπε να πω στον κόσμο να κάνει ησυχία ) . Στις 3 παραβάσεις το κατάστημα κλείνει για 10 ημέρες από την αστυνομία , βάση νόμου ως τιμωρία. Στην 3η παράβαση, οδηγήθηκα από το αρμόδιο όργανο στο αυτόφωρο όπου οδηγήθηκα σε κελί για να δικαστώ την επόμενη μέρα σαν κοινός εγκληματίας. Στα κελιά υπήρχαν ληστές, διακινητές ναρκωτικών και χειρότεροι που δεν θέλω να αναφέρω.

Δεν είχα ξαναπάει ποτέ εκεί και τη στιγμή εκείνη ένιωσα ότι ήμασταν όλοι "το ίδιο". Το πρωί έγινε το δικαστήριο και υπήρχαν 21 υποθέσεις για ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς , ληστείες και άλλα. 19 από τις 21 υποθέσεις ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ και σκεφτόμουν από μέσα μου αν όλοι αυτοί αθωώθηκαν λογικά το ίδιο θα μου πουν και εμένα. Φτάνει η σειρά μου και μου λέει η κυρία πρόεδρος 40 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ με 3 χρόνια αναστολή επειδή είσαι νέος επαγγελματίας. Η ερώτηση ήταν αν δεν ήμουν ? Αν δεν ήμουν θα ήταν το πρόστιμο 5.000 ευρώ τουλάχιστον.

Λίγες μέρες αργότερα έρχεται χαρτί από την υπηρεσία του υγειονομικού ότι έχω ονομαστική καταγγελία και ότι θα πρέπει να μου πάρουν την άδεια μουσικής . Για όσους δεν κατάλαβαν, δεν θα μπορεί το κατάστημα να βάλει ούτε ραδιόφωνο ΚΑΜΙΑ ώρα της ημέρας. Πηγαίνω στην υγειονομική υπηρεσία και αναφέρω ότι η ηχορύπανση γίνεται από τον κόσμο, επειδή καπνίζουν και ανοιγοκλείνει η πόρτα , συν ότι έχω 52 καταγγελίες κακοπροαίρετες από συγκεκριμένα άτομα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι μου απαντούν.

Έπειτα πηγαίνω στους ανώτατους αρμόδιους του δήμου και αναφέρω ότι απασχολώ 17 άτομα και ότι αν δεν υπάρχει μουσική έστω τις ώρες που είναι νόμιμο σε συνδυασμό με τον αντικαπνιστικό θα έρθω σε σημείο ίσως και να κλείσω την επιχείρηση. Η απάντηση λοιπόν που δέχτηκα ήταν ότι ο δήμος είναι υπέρ του επιχειρείν αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι και λυπάται. Η απάντησή μου λοιπόν είναι ότι πάντα είναι θέμα επιλογών και όχι δικαιολογιών. Ο δήμος δεν πρόκειται να πάει πότε μπροστά αν φέρεται έτσι στους δημότες και στις επιχειρήσεις. Όπως και κανένας δεν θα θέλει να επενδύσει χρήματα αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Τα υπόλοιπα σχόλια είναι δικά σας».

Ένας νέος επαγγελαμτίας στη Λαμία