Ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 08:52 Ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια

Αν και μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, καλό είναι να δημοσιεύσουμε επιπλέον και τις… λέξεις της Πρόεδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφης Γρίβα, για το πως αντέδρασε όταν ενημερώθηκε ότι βρέθηκαν δύο νεογέννητα γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου.

Όταν γιορτάζαμε την Ανάσταση, γιορτάζαμε δηλαδή την ελπίδα της ανθρωπότητας μέσω της αγάπης απέναντι στο μίσος, κάποιος συμπολίτης μας, καταδίκαζε σε φρικτό θάνατο αυτές τις αθώες ψυχούλες.

Δείτε το έγραψε η κα Γρίβα στο λογαριασμό της:

«Μα που πήγε η συμπόνια;

Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση και μας ειδοποίησαν ότι μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Δραγατσανίου στη Λαμία, κάποιος παλιάνθρωπος πέταξε τα δυο αυτά γατάκια.

Προσπαθώ να φτιάξω με τη φαντασία μου αυτό τον άγριο, απολίτιστο, αναίσθητο «άνθρωπο» που δε λυπήθηκε τα αθώα αυτά πλασματάκια.

Θα κοιμηθεί με ήσυχη συνείδηση; Θα γελάει σα να μη συμβαίνει τίποτα;

Όσα χρόνια κι αν ασχοληθεί κανείς με τη φιλοζωία δεν παύει να τον σοκάρει όλη η βιαιότητα που ασκείται σε βάρος των ζώων. Τουλάχιστον υπήρξε κι εκείνος ο ευαίσθητος συμπολίτης μας που νοιάστηκε και τα έβγαλε από τον άθλιο τάφο όπου τα πέταξαν σαν σκουπίδια να πεθάνουν.

Ανάσταση λοιπόν για τα γατάκια και μια ευχή να ζήσουν...

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση