Τα αδέσποτα του Αγίου Λουκά...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 08:32 Τα αδέσποτα του Αγίου Λουκά... (φώτο αρχείου)

Θα ήθελα να αναφερθώ στο πολυθρύλητο πλέον θέμα-πρόβλημα των αδέσποτων του Αγ. Λουκά που συνεχίζει να χρονίζει, χωρίς λύση και προφανώς διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθύνης από Δημοτική Αρχή (νυν και απερχόμενη).

Διαβάζουμε ότι συγκροτήθηκε Πενταμελής Επιτροπή για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του «προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαμιέων» με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο κ. Π. Στασινό. Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα συνεδρίαζε στις 8/10/2019 με ένα από τα θέματα που θα αποτελούσαν αντικείμενό της να είναι και αυτό των αδέσποτων του Αγ. Λουκά.Συνεδρίαση έγινε ξανά στις 20/12/2019 και στις 19/02/2020 με παράλληλα θέματα.

Θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς ειπώθηκε στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις και αν είναι εφικτό να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά των συσκέψεων ώστε να γίνουμε κι εμείς κοινωνοί της σκέψης των συμμετεχόντων γύρω από το γνωστό θέμα του αποκλεισμού των δημοτών (ιδίως σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της καραντίνας) από την πρόσβαση σε μια από τις πιο όμορφες – αντικειμενικά – διαδρομές στην πόλη μας, όπως αυτή ορίζεται η διαδρομή μέσω της οδού Τυμφρηστού έως το χώρο του Αγ. Λουκά (για να μην θίξω την οικονομική διάσταση του θέματος ήτοι το ζήτημα των κονδυλίων που διατίθενται στους Δήμους ανά την Ελλάδα για περισυλλογή των αδέσποτων).

Ασφαλώς δεν κομίζουμε «γλαύκα ες Αθήνας» αφού το θέμα είναι γνωστό και πολλάκις έχει προβληθεί και από την ιστοσελίδα σας.

Εκατοντάδες παράπονα δημοτών που εστιάζονται στα πολυπληθή αδέσποτα, εύσωμα κατά κύριο λόγο και ιδιαιτέρως επιθετικά, που απολαμβάνουν τη «θαλπωρή» των πεζοδρομίων στη συγκεκριμένη διαδρομή, καθιστάμενα δυνητικοί δημόσιοι κίνδυνοι, απαγορεύοντας επί της ουσίας σε ποδηλάτες, περιπατητές, δρομείς, αθλούμενους δημότες αλλά και απλούς εποχούμενους – ιδίως σε δίτροχα- να διέλθουν από τη συγκεκριμένη περιοχή (δεν τίθεται καν ζήτημα για τις νυκτερινές ώρες φυσικά που είναι απαγορευτικό και λίαν επικίνδυνο για τη σωματική τους ασφάλεια), θέτοντας σε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό ένα δημοτικό χώρο που αποτελεί πόλο έλξης και αναψυχής για πολλούς από εμάς.

Τα ζήτημα ασφαλώς δεν έγκειται στο να αναδειχθεί και να προβληθεί (είναι γνωστό παλαιόθεν τοις πάσι) αλλά να επισημανθεί ο κίνδυνος για τους δημότες και το απαράδεκτο της εικόνας μιας ολόκληρης πόλης που βιώνει τον αποκλεισμό από μια περιοχή με εξέχουσα θέα και φυσική ομορφιά.

Αναμένοντας κάποια επαρκή απάντηση από τους ιθύνοντες…

Ένας δημότης έμπλεος υπομονής και κατανόησης αναζητών μια λογική απάντηση.

Αναγνώστης

ΥΓ: στο ανωτέρω άρθρο δεν έγινε καν η νύξη σε άλλα ιδιότυπα άβατα στη βόρεια Λαμία (περιοχή Lidlή διπλανός ποδηλατόδρομος) ή το Ισιαδάκι και την πλατεία Ελευθερίας διότι είναι πλέον μια «αποδεκτή καθημερινότητα-κανονικότητα» για τους εκεί κατοίκους που έχουν την ατυχία να περπατούν, ποδηλατούν ή ασκούνται στην εν λόγω περιοχή εν μέσω κάποιας εξωτικής ευαρίθμου συμπαθούς αγέλης τετραπόδων…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση