Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκατάλειψη και κίνδυνος πυρκαγιάς στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 09:42 Εγκατάλειψη και κίνδυνος πυρκαγιάς στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης

Θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης του πάρκου στα Λουτρά Υπάτης από την ΕΤΑΔ Α.Ε.,την εταιρεία του Δημοσίου που διαχειρίζεται τα Ιαματικά  λουτρά .

Το άλλοτε  καταπράσινο πάρκο,με τα όμορφα λουλούδια ,το γκαζόν,και  τα δέντρα του ,που ήταν πόλος έλξης για τους επισκέπτες της λουτρόπολης, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτήν την εικόνα.

Το θέαμα είναι απογοητευτικό.Πεσμένα κλαδιά και μικρά δένδρα παντού,ξεραμένο γκαζόν, και ξερά χόρτα παντού συνθέτουν ένα σεληνιακό τοπίο.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς μεγάλος, Ένα πεταμένο τσιγάρο αρκεί για να ανάψει τη φωτιά που θα καταστρέψει οριστικά ότι έχει απομείνει από φυτά και δέντρα.

Αλήθεια που είναι οι αρμόδιοι της διαχειρίστριας ΕΤΑΔ Α.Ε.;  Αυτή είναι η εικόνα της τουριστικής ανάπτυξης  που θέλουμε για την περιοχή μας;

Eπιτέλους  κάποιος  από τούς  φορείς του  Δήμου Λαμιέων  , η της Περιφέρειας  που ασχολούνται με τα θέματα τουρισμού, ας ενδιαφερθεί  και να έρθει σε επικοινωνία με την ΕΤΑΔ Α.Ε. επισημαίνοντας τους ότι το πάρκο των Λουτρών Υπάτης , ένας όμορφος  πνεύμονας πρασίνου και περιπάτου για τους επισκέπτες της Λουτρόπολης  και τους Λαμιώτες , πρέπει να διασωθεί όσο είναι ακόμη καιρός .

Οι παρακάτω εικόνες  παρουσιάζουν ανάγλυφα την πλήρη απαξίωση του πάρκου.

Αναγνώστης