Κορωνοϊός: Γιατί η βόρεια Εύβοια δεν έχει πλωτό ασθενοφόρο;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 07:41 Κορωνοϊός: Γιατί η βόρεια Εύβοια δεν έχει πλωτό ασθενοφόρο;

Γιατί δεν υπάρχουν πλωτά ασθενοφόρα σε ΟΛΑ τα νησιά και στην βόρεια Εύβοια; Πέρυσι τέτοια περίπου εποχή, είχα αναρτήσει την ίδια ερώτηση.

Τόσους βολευτές εκλέγει το νησί μας. Τόσους υπουργούς έχει κάνει, ένας να κάνει ένα έργο για τη Β. Εύβοια δεν βρέθηκε. Ένας τους να κάνει μια δωρεά από τα εκατομμύρια που έβγαλαν!

Ο Άγιος Γεώργιος -Λιχάδα συνεισφέρει στο ΑΕΠ της περιοχής και ούτε μια πολιτιστική εκδήλωση, ούτε ένα έργο, ούτε ένας δρόμος, ούτε μια βιβλιοθήκη, ούτε το βασικότερο ένας μόνιμος αγροτικός γιατρός. Και το πυροσβεστικό δωρεά ήταν από ξένη υπήκοο.

Επειδή λοιπόν μας πιπιλάνε το μυαλό πως είναι πολύ σοβαρός ο ιός ερωτώ τους βολευτές." Που βρίσκεται η κοντινότερη ΜΕΘ; Στη Χαλκίδα. Πόσες ώρες είναι η Χαλκίδα μακριά; 2, 5 ώρες συν το ασθενοφόρο που για να έρθει στην καλύτερη περίπτωση θα βρίσκεται κοντά σε απόσταση 35 με 40.

Απαιτούμε λοιπόν σήμερα πλωτό ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο.Ας δώσουν από τα χρήματα της βολής, ας δώσουν από τα εκατομμύρια που πήραν οι λοιμωξιολόγοι, ας το κάνει ο ίδιος ο υπουργός υγείας δωρεά. Το δικαιούμαστε και το απαιτούμε!

Φέτος ήρθε ο Κορωνοϊός, ο εγκλεισμός, τα χειροκροτήματα προς τους γιατρούς και η οικονομική εξαθλίωση συνέπεια του τριμήνου που γίνεται τετράμηνος εγκλεισμός και ξεχάσαμε τα αυτονόητα.

Ποια είναι αυτά; η πλήρης επάνδρωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων για παράδειγμα από προσωπικό αλλά και από υλικά και η εκπαίδευσή τους και στον Covid19 ακόμη και στο πιο μακρινό νησί. Ναι αυτό κάνει ένα κράτος που έχει τουριστική πολιτική και σχέδιο. Και αυτό κάνουν και οι τοπικοί παράγοντες ή ...επιχειρηματίες. Δωρεές.

Τα νησιά μας και η Βόρεια Εύβοια έχουν ανάγκη από ένα πλωτό ασθενοφόρο. Απαιτήσαμε να έχουμε ένα τέτοιο; Η Αίγινα για παράδειγμα διαθέτει. Κάποια νησιά στις Κυκλάδες ,στις Σποράδες,στη Θάσο και στα Δωδεκάνησα επίσης.

Οι φωτογραφίες είναι από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ελπίζω να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε κι εμείς ένα στην περιοχή μας. Άλλωστε υπάρχει και ανάλογη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή ένωση αν δεν απατώμαι.

Και δεν είναι καθόλου αμελητέο πως η Πρώην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Λιχάδος συνεισφέρει στον Καλλικρατικό Δήμο με πάνω από 100.000 ευρώ λόγω φόρου παρεπιδημούντων (Γρεγολίμανο). Δικαιούται λοιπόν ένα ασθενοφόρο !
Αν θέλουμε τουρισμό και αν θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς στα σπίτια μας οφείλουμε να το απαιτήσουμε! Θέλουμε ένα επανδρωμένο πλωτό ασθενοφόρο !

Στέλλα Αρβανίτη
διπλωματούχος ξεναγός - συγγραφέας
Προσαρμοσμένη αναζήτηση