Τους εργαζομένους στην ΕΛ-ΑΣ, γιατί τους ξεγΕΛ-ΑΣ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 15:36 Τους εργαζομένους στην ΕΛ-ΑΣ, γιατί τους ξεγΕΛ-ΑΣ;

Επειδή κατά τα φαινόμενα, μετά και τις πρόσφατες κατ΄επανάληψη δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και επώνυμων λοιμωξιολόγων, τα κρούσματα του  KOVID-19 αυξάνονται καθημερινά, ασφαλώς αυτοί που φέρουν το κύριο βάρος της ευθύνης, είναι αυτοί που έχουν κάθε φορά και τα ηνία της χώρας.

Και για να γίνω ποιό σαφής για όσους δεν θέλουν να το εμπεδώσουν, ή εθελοτυφλούν και "προκλητικά" επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες στα συνήθη εξιλαστήρια θύματα [πολίτες], έχω να παρατηρήσω τα εξής.

- Κατ΄αρχάς, ασφαλώς και ένα μέρος των πολιτών έχουμε ένα μικρό ποσοστό μερίδιο ευθύνης σ΄αυτό [αύξηση κρουσμάτων του κορονοιού], αλλά το κύριο-μέγιστο-αποκλειστικό γι αυτό κατ΄εμέ και όχι μόνο μερίδιο ευθύνης, έχουν κατά βάση εκείνοι που για λόγους ευνοήτους άνοιξαν στην αρχή του θέρους, σχεδόν διάπλατα τις πύλες εισόδου της χώρας, σε πολίτες χωρών με πενιχρό εισόδημα, αφενός μεν για να μπούνε φθηνά εργατικά χέρια για συνδρομή της γεωργοκτηνοτροφίας ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, αφετέρω δε και μέσω των λοιπών μέσων μεταφοράς, για ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, με σχεδόν ανύπαρκτους ελέγχους αυτών κατά την είσοδό τους στη χώρα μας.

Εξ αιτίας λοιπών αυτών και με την ανοχή των αρμοδίων για ψηφοθηρικούς λόγους όσον αφορά τις εκδηλώσεις σε μπίτς πάρτι, η σε πανηγύρια κλπ, ήταν αναμενόμενο λίγο-πολύ, ότι θα φθάναμε σε αύξηση του αριθμού κρουσμάτων, με συνέπεια τις ευθύνες να τις επωμίζονται τώρα από τη μια οι πολίτες, αλλά από την άλλη να βάζουν μπροστά τα παιδιά της ΕΛ-ΑΣ, να εφαρμόσουν τα επαναφερόμενα μέτρα προφύλαξης και τήρησης αυτών.

Και ερωτώ εγώ ο απλός πολίτης, "αδαής" πολίτης:

Εσείς κύριοι που μοιράσατε χρήματα ενίσχυσης σχεδόν σε όλους τους κλάδους και πολίτες που επλήγησαν από τον ιό αυτό, τους εργαζομένους στην ΕΛ-ΑΣ [ίσως πιθανόν να υπάρχει ή υπάρχουν ακόμη 1-2 κλάδοι που δεν γνωρίζω], γιατί τους ξεγελάσατε, κοινώς ΕΜΠΑΙΞΑΤΕ;

Μήπως αυτοί αποτελούν για σας, κάτι το "ιδιαίτερο" που δεν συνεισέφεραν, ή που δεν επλήγησαν κατά την προηγηθείσα περίοδο στις αρχές του έτους;

Ή μήπως αυτοί προέρχονται από πλούσια στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας [γιατί χρήματα έλαβαν και πολίτες άλλων κρατών] και δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης οικονομικής ή οποιασδήποτε άλλης;

Εκτός φυσικά κι άν για εσάς, αυτός ο κλάδος αμείβεται πλουσιοπάροχα, ή εάν για σας δεν συμμετείχαν ενεργά όλη την προηγούμενη έστω περίοδο της εμφάνισης του ιού και όχι μόνο.

Γιατί διαφορετικά, δεν υπάρχει κάποια άλλη έστω κατ΄εμέ το φτωχό στο μυαλό λογική εξήγηση, που να δικαιολογεί τη στάση ή τη συμπεριφορά των καθ΄ ύλην αρμοδίων, όσον αφορά την στο θέμα αναγραφομένη συμπεριφορά.

Παρ΄ όλα αυτά όμως τώρα τους εργαζομένους στην ΕΛ-ΑΣ, γιατί εργαζόμενοι είναι κι αυτοί, τους "θυμηθήκατε" και πάλι και τους βάλατε ξανά για ελέγχους μπροστά, αλλά προσέξτε, γιατί όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, "Νηστικό αρκούδι", όχι μόνο δε χορεύει, αλλά μπορεί, οφείλουν και ενδέχεται οι συνδικαλιστές των, έστω να αντιδράσουν με το δικό τους τρόπο, όταν δεν του συμπεριφέρεσαι καλά, διεκδικώντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων και γι αυτούς και όχι των διακρίσεων της κυβέρνησης.

Αναγνώστης

ΥΓ. Ελπίζω στη δημοσιοποίηση της παρούσας, γιατί κι αυτοί αποτελούν παιδιά δικά μας και όχι να τα φωνάζουμε μόνο όταν τα χρειαζόμαστε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση