Τι κράτος είμαστε;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 10:00 Τι κράτος είμαστε;

Καλύτερα να αναρωτηθούμε: Υπάρχει χώρος στην ελληνική επικράτεια, είτε με την έννοια του πραγματικού χώρου είτε με την έννοια του «ιδεατού», όπου το κράτος «διοικεί»;  Διευκρινίζω τι ακριβώς εννοώ με συγκεκριμένο παράδειγμα.

Χρειάστηκε να ζητήσω κάποια πληροφορία από τον ΟΤΕ. Χειρίζομαι αρκετά καλά τα ηλεκτρονικά μέσα και προσπάθησα να τις ζητήσω μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Εστάθη αδύνατον. Ζητούσα πληροφορίες ΟΤΕ και δεν τις έβρισκα. Η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να δώσω το τηλέφωνο που με ενδιέφερε, αφού με προειδοποιούσε ένα ρομπότ, ότι χρεώνομαι.

Μάταια προσπαθούσα να εξηγήσω στο ρομπότ τι ήθελα. Δεν με «άκουγε», αφού μού επαναλάβανε μονότονα αυτό που ήταν προγραμματισμένο.  Χρησιμοποίησα το 13888 με το χαρακτηρισμό εξυπηρέτησης πελατών και αυτό όμως με χρέωση και με αναμονή άνω των 10 λεπτών κάθε φορά, μέχρι που κάπου ανακάλυψα και το 210 6241800 και ανακουφίστηκα. Επί τέλους κι ένα τηλέφωνο χωρίς χρέωση. Αμ δε, επί μια ώρα μεσημβρινή δεν το σήκωνε κανείς! Το δοκίμασα και το βράδυ, πάλι το ίδιο!!! 

Επί τέλους, πότε θα μπορεί ο Έλληνας πολίτης να τηλεφωνεί σε συγκεκριμένα τηλέφωνα, χωρίς χρεώσεις, αναμονές και μεσολάβηση ρομπότ να παίρνει τις πληροφορίες που θέλει; Πού είναι το κράτος;

Γιάννης Μακρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση