Τι γίνεται με τα δέντρα στα Γαλανέικα;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 08:26 Τι γίνεται με τα δέντρα στα Γαλανέικα;

Κύριοι

Σας γνωρίζω τα εξής:

Στα πεζοδρόμια των κεντρικών  δρόμων της πόλης μας Υψηλάντη, Παπασιοπούλου και Λαρίσης (από την άνοιξη μέχρι το Βόρειο) υπάρχουν κενές 25 περίπου θέσεις (λάκκοι) φύτευσης δέντρων. Παρά τις υποσχέσεις των δημοτικών αρχόντων για τη φύτευση δέντρων οι λάκκοι παραμένουν ανοικτοί ή έχουν φυτευτεί δάφνες και λουλούδια. Σε ορισμένα σημεία στην Άνοιξη ,στα Γαλανεϊκα έχουν κοπεί τα δέντρα και οι λάκκοι σκεπάστηκαν με πλάκες πεζοδρομίου.

Προεκλογικά επισκεπτόμενος τα Γαλανεϊκα ο κ. Στασινός (νυν αντιδήμαρχος) όταν τον ενημερώσαμε για το πρόβλημα δεν μπορούσε να  πιστέψει ότι γίνεται τέτοιο οικολογικό έγκλημα. (επισκεφτήκαμε ένα σημείο μπροστά στην καφετέρια EDELWAISE που είχε κοπεί μια μεγάλη ακακία και το σημείο καλύφτηκε με τσιμέντο). Υποσχέθηκε ότι να μεριμνήσει για την αποκατάσταση και την φύτευση δέντρων σε όλα τα υπάρχοντα σημεία φύτευσης (λάκκοι).

Δυστυχώς πριν από 20 ημέρες  στα Γαλανεϊκα (μπροστά από του ουζερί «Το Φιλαράκι») κόπηκαν δυο πλατάνια. Ρώτησα γιατί τα κόβουν και μου απάντησαν ότι θα βάλουν νέα πλατάνια γιατί τα υπάρχοντα ήταν «γέρικα».

Δυστυχώς πριν πέντε μέρες οι Λάκκοι σκεπάστηκαν με τσιμέντο.

Στην αρχή της Αγίας Παρασκευής (που γίνονται εργασίες διαμόρφωσης του δρόμου) πριν τρείς ημέρες κόπηκαν δυο πολύχρονα δέντρα.

Παρακαλώ τον κ, Στασινό ,και τους οικολόγους που συνόδευαν προεκλογικά τον κ. Στασινό , να ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση των όλων των δέντρων που κόπηκαν και την φύτευση δέντρων στα σημεία που υπάρχουν οι λάκκοι φύτευσης δέντρων.

Δημότης Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση