Λαμία: Covid- 19, αποστάσεις και νεύρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 09:51 Λαμία: Covid- 19, αποστάσεις και νεύρα

Διαβάστε παρακάτω καταγγελία που μας έστειλε αναγνώστρια:

«Σήμερα, 3/11/2020 περίπου στις 12 μπροστά στην Εθνική Τράπεζα (Λαμία) στη πλατεία Πάρκου ενώ περίμενα στην σειρά συνέβη το εξής περιστατικό που με θύμωσε: μπροστά από εμένα ήταν ένας παππούς, ο οποίος περίμενε στη σειρά και μπροστά του περίμεναν άλλοι δύο κύριοι που του φέρθηκαν με αγένεια.
Συγκεκριμένα, του φώναξαν και οι δύο με άσχημο τρόπο να κρατά αποστάσεις ενώ κανείς μας δεν κρατούσε αποστάσεις.
Τη πρώτη φορά δυστυχώς δεν μίλησα, τη δεύτερη φορά και ξανά με φωνές του είπαν πήγαινε πιο πίσω και σ' αυτό το σημείο με ηρεμία και ευγένεια επενέβη εγώ απευθυνόμενη στον έναν κύριο με τα γυαλιά και του είπα: "συγνώμη κύριε αλλά δεν φοράτε σωστά τη μάσκα σας, φορούσε τη μάσκα κάτω από τη μύτη "και μου απάντησε επικαλούμενος τη δικαιολογία ότι φοράει γυαλιά και θολώνουν.

Αλήθεια κύριε αυτή ήταν η δικαιολογία σας; Τη βρίσκω γελοία.  
Αυτός ο άνθρωπος ο οποίος φορούσε λάθος τη μάσκα είχε το θράσος να φωνάξει στον παππού να κάνει πιο κει, σε μένα γιατί δε φώναξε; στους υπόλοιπους οι οποίοι περίμεναν γιατί δε φώναξε; Τονίζω ότι κανείς δεν τηρούσε τις σωστές αποστάσεις. Βρήκε εύκολο θύμα τον παππού; Σε μένα γιατί δεν μίλησε με θράσος;

Μετά την ερώτηση μου δεν ξαναφώναξε. Ταυτόχρονα,  ο άλλος κύριος με το μπεγλέρι  που του είχε φωνάξει μιλούσε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον γνωστό του και ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον ενόσω περίμενε στη σειρά. Και ερωτώ, με τον γνωστό του ο ιός δεν κολλάει ενώ με το παππού κολλάει; Ο παππούς ήταν το πρόβλημα; Μόλις τελείωσε τη συζήτηση με τον γνωστό του για ακόμη μία φορά φώναξε στον παππού λέγοντάς του: "πήγαινε πιο κει την κοινωνία μου" και ο παππούς απάντησε: τι έκανα; Ο παππούς αγανάκτησε και τον ρώτησα αν μπορώ να τον βοηθήσω.

Τελικά, ο παππούς είχε μπερδευτεί και όχι μόνο περίμενε τόση ώρα σε λάθος σημείο το αστικό αλλά υπέμεινε και την αγένεια των κυρίων. Τον πήρα και τον πήγα στο σωστό σημείο και του είπα να περιμένει εδώ. Επιστρέφοντας μου επέτρεψαν να περάσω και μπαίνοντας μέσα στην τράπεζα είδα τον κύριο με τον μπεγλέρι να τον βοηθά ο υπεύθυνος να καταθέτει τα χρήματά του στο μηχάνημα ο οποίος ήταν δίπλα του. Γιατί σ' αυτόν δεν είπε πήγαινε πιο κει τη κοινωνία μου; Μήπως επειδή χρειάζονταν τη βοήθειά του;

Δηλαδή, κύριε με το μπεγλέρι μέσα στην τράπεζα δεν κολλάς ενώ έξω κολλάς και μάλιστα φταίει ο παππούς;

Ζούμε δύσκολες καταστάσεις και ο καθένας μας έχει τα προβλήματά του, όμως κανείς δεν  έχει το δικαίωμα να ξεσπά τα νεύρα του στους άλλους και συγκεκριμένα να βρίσκει εξιλαστήρια θύματα.. Η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όσοι ήταν εκεί άκουσαν και είδαν ακριβώς τι έγινε αλλά δεν έκαναν τίποτα.. Σήμερα ήταν αυτός ο παππούς αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση του. Εύχομαι να είναι καλά ο παππούς.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση