Κλωνί: Επιτακτική ανάγκη επιδιόρθωσης του δρόμου προς το νεκροταφείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 10:53 Κλωνί: Επιτακτική ανάγκη επιδιόρθωσης του δρόμου προς το νεκροταφείο

Διαβάστε τι γράφουν στο τοπικό blog των κατοίκων klonifan.blogspot.com:

Δύσκολες οι συνθήκες επιβίωσης στα ορεινά χωριά της Ελληνικής υπαίθρου αν και οι μόνιμοι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες, προσαρμόζονται και προβλέπουν τις ανάγκες που θα προκύψουν για την διαβίωση τους ειδικά τους χειμερινούς μήνες και αναλόγως πράττουν, σε αντίθεση με τους κατοίκους της πρωτεύουσας που βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω της τελευταίας ακραίας κακοκαιρίας.

Αν και οι κάτοικοι των χωριών είναι λοιπόν εξοικειωμένοι με τις  ιδιαιτερότητες αυτές, δυστυχώς στο Κλωνί Φθιώτιδος , στην Δυτική άκρη του  Νομού αυτού, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι επισκέψεις τους στο νεκροταφείο του χωριού τους, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη έως και ακατόρθωτη , σε αρκετές χρονικές περιόδους λόγω της μη ασφαλτόστρωσης ενός δρόμου μήκους 1 χιλιομέτρoυ.

Ένας δρόμος που φεύγει μέσα από το χωριό και οδηγεί στις " τελευταίες κατοικίες " των Κλωνιωτών , στο νέο νεκροταφείο που βρίσκεται στην θέση ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.
Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις , δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις σχηματίζουν όπως βλέπετε και 
στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, ένα άκρως επικίνδυνο και απροσπέλαστο  βούρκο , που καθιστά αδύνατη την προσέλευση στο εν λόγω κοιμητήριο και στην εκκλησία που υπάρχει εκεί.

Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και εκτροπές οχημάτων στον δρόμο αυτό.
Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη συντήρησης και ασφαλτόστρωσης  ή διαφορετικής κατασκευής του εν λόγω 1 χιλιομέτρου για ανθρωπιστικούς λόγους .

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει  αιρετός  που δεν θα προσπαθήσει να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα κοινωνικής ευαισθησίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση