Καμένα Βούρλα: Όταν το αυτονόητο γίνεται success story...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 13:07 Καμένα Βούρλα: Όταν το αυτονόητο γίνεται success story...

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο των Καμένων Βούρλων.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση των ευχαριστιών σας προς τους υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών, στην ιστοσελίδα του υπουργού Οικονομικών, κατάλαβα ότι έχετε δουλέψει αόκνως για την αποζημίωση στους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων. Άλλωστε αποτελεί υποχρέωση σας.

Καταλαβαίνετε ότι η τιμωρητική πολιτική του Δημοσίου και των κυβερνήσεων που εφαρμόστηκε σε λίγες περιπτώσεις  από το 2002, οφείλεται στην αντίδρασή των κατοίκων, που χρειάστηκε να αγωνιστούν για το αυτονόητο, την αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιουσίας τους. Το πολιτικό σύστημα που εσείς και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο μέντοράς σας υπηρετείτε, μας φόβιζαν, μας έδιωξαν με τα ΜΑΤ και με κάθε τρόπο μας έλεγαν ότι τα χρήματα του Πρωτοδικείου καλά ήταν. Οι παραπάνω, μαζί με την κυβέρνηση  με αριστερό πρόσημο, δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ, έφθασαν την υπόθεση στο σημείο να δοθούν οι αποζημιώσεις 20 ολόκληρα χρόνια μετά. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν ελάχιστοι από τους αρχικούς κάτοχους και πολλοί να έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς, ενώ κάποιες οικογένειές δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που θα πάει απευθείας σε στεγαστικά δάνεια από τράπεζες.

Η καταβολή των αποζημιώσεων οφείλεται αποκλειστικά στην τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, αλλά και στις πιέσεις προς τα υπουργεία, όπως των δικηγόρων των κατοίκων, και όχι στην καλή «θέληση» κανενός υπουργού. Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στα υπουργεία. Δεν συνεννοούνται με σήματα καπνού. Θα σας θυμίσω ότι, όπως έγινε και με τα εμβόλια, όπου τα πολιτικά γιουσουφάκια παράκαμπταν τους πάντες, έγινε και στη δική μας περίπτωση. Κάποιοι περισσότερο «ίσοι» από τους υπόλοιπους, έχουν ήδη πάρει προκαταβολές, όπως καταγράφουν οι δικηγόροι στο εξώδικο που ετοίμαζαν για το υπουργείο Μεταφορών. Αυτές τις ηθικές αξίες υπηρετείτε ως σύστημα και κυβέρνηση. Φαίνεται αυτό και από τον προϋπολογισμός σας και στο δήμο, που υπηρετεί την αφαίμαξη των κατοίκων με την ανταποδοτικότητα και την φορομπηξία. Και όλα αυτά τα λέτε νομιμότητα. Έχετε την ευθύνη που σας αναλογεί, μαζί με τους προηγούμενος δημάρχους, για μια πόλη που στήθηκε αποκλειστικά και εξακολουθεί να ζει από τον κουραμπιέ, τον καφέ και το φευγιό. Η εγκατάλειψη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως τα ιαματικά, το λιμανάκι και η χρηματοδότηση μόνο από προγράμματα που το μεγαλύτερο μέρος πληρώνουν οι πολίτες, μέσω των ανταποδοτικών τελών, δεν είναι ανάπτυξη.

Γιάννης Φραγκούλης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση