Εθελοντές και αδέσποτα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:40 Εθελοντές και αδέσποτα...

Λέγομαι Αγγελική Πεσματζή και ζω στις Μεξιάτες τα 6 τελευταία χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τη ζωή μου είμαι εθελοντικά δίπλα στα ζώα. Κάποτε ήμουν και στη φιλοζωική της Λαμίας αλλά για δικούς μου λόγους έχω αποχωρήσει.

Το τελευταίο καιρό μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με τον κύριο Μουστάκα και να του ζητήσω βοήθεια για τα αδέσποτα εδώ. Η ανταπόκριση ήταν άμεση δίνοντάς μου δύο σακιά τροφή το μήνα για όσο ήταν υπεύθυνος στο κυνοκομείο. Για μένα ήταν κάποια βοήθεια αυτό γιατί τα ζώα δεν θέλουν μόνο τροφή, αλλά χάπια, εμβόλια, αμπούλες και φάρμακα.

Φεύγοντας ο κύριος Μουστάκας και αναλαμβάνοντας ο κύριος Στασινός αμέσως μας έκοψε τις τροφές και την πρόσβαση στο κυνοκομείο. Μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει τη δουλειά και τη βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές, που είμαστε όλη μέρα στους δρόμους και βοηθάμε αυτά τα πλάσματα ακούραστα.

Δεν μας είπε ο κύριος Στασινός που τα θέλει τα ζώα. Μέσα σε κλουβιά ή πάνω στα απάτητα βουνά, να μας πει. Αποφάσισαν για κάποια έργα στο κυνοκομείο και ταΐστρες στα χωριά, που είναι; Έχουν μπει κάπου τόσο καιρό και δεν τις βλέπουμε; Κακά τα ψέματα, λόγω του χαμηλού επιπέδου φιλοζωικής καλλιέργειας και ενσυναίσθησης ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι προσπάθειες δικές μας και μόνο. Εάν συνεχίσετε έτσι κύριε Στασινέ θα έχετε αποτύχει παταγωδώς.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε, ότι τα ζώα ξέρουν να σταθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, και δίπλα στους ανθρώπους. Εμείς εδώ ακόμα στην επαρχία δεν θέλουμε να το δεχτούμε, άρα εκπαίδευση δεν θέλουν αυτά αλλά εμείς απέναντι σε αυτά. Λυπάμαι που το λέω αλλά η πατρίδα μου που αγαπώ και σέβομαι σε πολλά πράγματα είναι χρόνια πίσω. Έχω ζήσει στο εξωτερικό και έχω ασχοληθεί στα λεγόμενα καταφύγια και είναι η μέρα με τη νύχτα. Κύριε Δήμαρχε αναρωτηθήκατε αν οι άνθρωποι που τοποθετήσατε για να διαχειριστούν το τόσο ευαίσθητο θέμα ων αδέσποτων είναι οι κατάλληλοι; Το κυριότερο κριτήριο είναι η φιλοζωία γιατί αν τα ζώα μιλούσαν για όσα υφίστανται θα έπρεπε κάποιοι να είχαν εξαφανιστεί ήδη από τις θέσεις τους. 

Αγγελική Πεσματζή

Προσαρμοσμένη αναζήτηση