Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλλωπισμός του πάρκου στη Νέα Άμπλιανη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 21:00 Καλλωπισμός του πάρκου στη Νέα Άμπλιανη

Στο πάρκο που βρίσκεται στη Νέα Άμπλιανη, η παιδική χαρά εδώ και πολύ καιρό είναι σε άθλια κατάσταση.

Βέβαια έχει τοποθετηθεί στην είσοδο μία πινακίδα που αναφέρει ότι μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έχει υλοποιηθεί, υλοποιείται , θα υλοποιηθεί….  Πρόγραμμα ύψους 285.200 € για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών.

Πράγματι υπάρχει κάποιος νέος εξοπλισμός (ελάχιστα αντικείμενα), αλλά από την προμήθεια και τοποθέτηση μέχρι την ασφαλή λειτουργία της παιδικής χαράς υπάρχει μεγάλο κενό.

Επιπλέον στο ίδιο πάρκο υπήρχε ένα όμορφο δένδρο που απλά ήθελε το κλασικό ετήσιο κλάδεμα για να μπορέσει να αναδειχθεί. Παρόλα αυτά , ξαφνικά βρέθηκε εντελώς κλαδεμένο και πλέον υπάρχει μόνο ο κορμός. Δεν ξέρω αν αυτό το κλάδεμα το πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου και υπό  τίνος καθοδήγηση, αλλά δυστυχώς στη πόλη μας σε πολλά σημεία, προκειμένου να αποφευχθεί το συνεχές ετήσιο κλάδεμα, υπάρχουν πολλά κακοκλαδεμένα δένδρα που μένουν μόνο με το βασικό κορμό. Σε κάθε περίπτωση το κλάδεμα του κάθε δένδρου ειδικότερα θα πρέπει να πραγματοποιείται κατόπιν καθοδήγησης και συμβουλών από ειδικούς (γεωπόνοι ή έμπειροι καλλιεργητές)  και να μην κλαδεύονται τα δένδρα με άναρχο κόψιμο κλαδιών αφήνοντας μία άσχημη εικόνα ενός όρθιου ξύλου.

Στο συγκεκριμένο πάρκο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και επιπλέον παρεμβάσεις για να μπορέσει να είναι καλαίσθητο, όπως το βάψιμο του κτιρίου του Ερυθρού Σταυρού, διαμόρφωση στους φοίνικες (καθαρισμός ξερών φύλλων), τοποθέτηση χώματος και λουλουδιών στο ειδικά διαμορφωμένο κυκλικό διάζωμα  (το οποίο δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει), ενώ για τα σκουπίδια που υπάρχου ολόγυρα παρά τον μεγάλο αριθμό κάδων απορριμμάτων, δυστυχώς εδώ δεν φταίει ο Δήμος αλλά εμείς οι ίδιοι και η παιδεία που δίνουμε στα παιδιά μας για τον σεβασμό του περιβάλλοντος.  

Αναγνώστης