Δακοκτονία και αξιοκρατία...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 14:45 Δακοκτονία και αξιοκρατία...

Εν όψει της επικείμενης προκήρυξης για την δακοκτονία θα ήθελα να παραθέσω την άποψη μου σχετικά με το θέμα.Τα τελευταία 2 χρόνια η προκήρυξη έχει αλλάξει και οι θέσεις καλύπτονται από γεωπόνους και εν ελλείψει (που δεν γίνεται ποτέ) από τεχνολόγους γεωπόνους..

Βλέποντας τους προσληφθέντες κάθε χρόνο μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι επί μονίμου βάσεως είναι οι ίδιοι, λες και η προκήρυξη είναι για αυτούς, κανένας περιορισμός σε αντίθεση με την κοινωφελή που οι επιτυχόντες έχουν δικαίωμα κάθε τρία χρόνια για να ξανά αιτηθούν.Τα ίδια αυτά άτομα λοιπόν παρατήρησα ότι περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους σουλατσάροντας στους δρόμους της πόλης ή πίνοντας καφέ και αμείβονταν για αυτό!(Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά σε μια μερίδα εργαζομένων.)

Με θλίβει το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και όλοι εμείς που έχουμε ανάγκη ένα μισθό και θέληση για δουλειά ειδικά σε ένα τόσο ενδιαφέρον αντικείμενο όπως είναι η δακοκτονία να είμαστε εκτός γιατί είμαστε τελειόφοιτοι ΤΕΙ, παρόλο που έχουμε ειδικευτεί στο αντικείμενο και σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) υπάγονται στον Τεχνολογικό Τομέα (Τ.Τ.) της Ανώτατης Εκπαίδευσης, (βάση τη διάταξη του άρθρου 1, παρ. 1, εδαφ. α΄ του ν. 2916/2001, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 3549/2007).

Ελπίζω το άρθρο μου να το δουν οι αρμόδιοι και να ξανασκεφτούν κάποια πράγματα. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι ίσες ευκαιρίες για όλους, εργασία για όλους και προκηρύξεις που να λειτουργούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ...

Αναγνώστρια

Προσαρμοσμένη αναζήτηση