Λαμία: Τμήμα Φυσικοθεραπείας και κορωνοϊός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 07:22 Λαμία: Τμήμα Φυσικοθεραπείας και κορωνοϊός

Με δική τους ευθύνη οι καθηγητές του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία αποφασίζουν άτυπα παρά τον νόμο να ανοίξουν το τμήμα για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων διακινδυνεύοντας την υγεία ενός τεράστιου αριθμού μαθητών και κατά συνέπεια των οικογενειών τους. Για την εξασφάλιση της υγείας απαιτούν από τους ίδιους την διεξαγωγή self test (τα οποία οι φοιτητές κάλυπταν με δικά τους έξοδα αφού τα ΑΜΚΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είχαν δώσει στο υπουργείο δεν έχουν ακόμη και αυτή την στιγμή ενεργοποιηθεί λόγω της παράνομης διεξαγωγής μαθημάτων) και στην συνέχεια απαίτηση εισόδου στο χώρο του τμήματος μόνο μετά από rapid test. Όλα καλά με τους φοιτητές.

Ο κορωνοιός όμως δεν κάνει διακρίσεις βάσει ηλικίας και ακαδημαϊκής ιεραρχίας. Οι ίδιοι οι καθηγητές από ότι φαίνεται ξέχασαν ή αμέλησαν να ελέγχουν και να τεστάρουν τους συναδέρφους ακαδημαϊκούς, καθηγητές, υποψήφιους διδάκτορες κλπ. Αποτέλεσμα μία ακαδημαϊκή υπότροπος θετική και 7 άτομα σε εβδομαδιαίο περιορισμό λόγω άμεσης επαφής μαζί της. Αλλά αρκεί αυτό? Η συγκεκριμένη κυρία ανήκει στο δυναμικό ενός πολυπληθούς εργαστηρίου και διδάσκει σε πολυάριθμες εργαστηριακές ομάδες. Χωρίς καμία μέριμνα  το τμήμα διατηρεί κανονικά την λειτουργία του. Κλείσιμο της σχολής και απολύμανση του χώρου όχι...περιορισμός ΟΛΟΥ του δυναμικού του εργαστηρίου που ανήκει το επιβεβαιωμένο κρούσμα όχι...

Έντονη ρητορική στους φοιτητές αλλά όταν πρόκειται για άτομο του εκπαιδευτικού προσωπικού όλα καλά... Και ωραία ας πούμε ότι τα παιδιά έχουν ήδη χάσει χρόνο και μένουν πίσω. Ας επιλεγεί ένας εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας (εξάλλου η πρακτική άσκησή τους στο νοσοκομείο έχει διακοπεί και δεν πραγματοποιείται καθόλου). Τόσα τμήματα διεξάγουν τα εργαστηριακά μαθήματα online. Η δικαιολογία της αξιοτιμίας των πτυχίων για τις άλλες σχολές δηλαδή δεν τίθεται? Ολόκληρα ιατρικά τμήματα διεξάγουν εργαστηριακά μαθήματα online.

Αποκορύφωμα εξέταση των μαθημάτων δια ζώσης! Επάγγελμα υγείας, διδασκαλίας βελτίωσης της υγείας των ασθενών ΕΝΩ δεν εξασφαλίζεται πρώτα από όλα η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών. Γελοιότητα και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ απέναντι σε άτομα που θα μπορούσαν ηλικιακά να ήταν βιολογικά τους παιδιά. Κρίμα! Αγανακτισμένη μητέρα ενός φοιτητή του τμήματος φυσικοθεραπείας.

Υ.Γ. Ελπίζω ο προβληματισμός μου (είναι τυχεροί που δεν τους γίνεται καταγγελία) αυτός να ανέβει στο site σας και να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι μπας και σωθούν τα παιδιά μας...!

Αγανακτισμένη μητέρα φοιτητή

Προσαρμοσμένη αναζήτηση