Εφιάλτης στον δρόμο με τους ερασιτέχνες μεταφορείς...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 09:01 Εφιάλτης στον δρόμο με τους ερασιτέχνες μεταφορείς... (φώτο αρχείου)

Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι έχουν αυξηθεί σε αριθμό  αυτοί που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παλαιών σιδερικών,καλωδίων κ.λ.π. προφανώς διότι οι τιμές των μετάλλων έχουν ανεβεί και υπάρχει κάποιο σχετικά σεβαστό κέρδος από την συγκεκριμένη την συναλλαγή.

Το ερώτημα όμως είναι,εμείς που τυχαίνει να ακολουθούμε από πίσω  τι φταίμε;

Τρέμει η καρδιά μας μέχρι να μπορέσουμε να προσπεράσουμε πριν μας έρθει στο παρμπρίζ κάποιο σκουριασμένο παλιοσίδερο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι μεταφορές αυτού του είδους δεν γίνονται νόμιμα και όπως προβλέπεται αλλά γίνονται με κάθε είδους μεταφορικό μέσο (άτεχνα φορτωμένα αγροτικά με εξέχων φορτίο,μελισσοκομικά,ακόμη και Ι.Χ επιβατικά με ορθάνοιχτο πορτμπαγκάζ ξέχειλο από σίδερα και διάφορα άλλα υλικά που τα μισά έπεσαν στον δρόμο έχω δει) με τους οδηγούς να αδιαφορούν εντελώς για την ασφάλεια των άλλων οδηγών που ακολουθούν.

Αν διαβάζει κάποιος ειδικός επί των θεμάτων που έχουν να κάνουν με μεταφορικό έργο τον παρακαλώ να μας απαντήσει αν επιτρέπεται από  τον νόμο η μεταφορά σκραπ από τυχαία οχήματα χωρίς έλεγχο φόρτωσης,βάρους,ασφάλειας κ.λ.π.

Το κακό έχει παραγίνει και υπάρχουν πολλοί δημόσιοι κίνδυνοι εκεί έξω που έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Έχω πάθει λάστιχο δυο φορές τώρα τελευταία από ''υπολείμματα'' τέτοιου είδους μεταφορών που έμειναν στο οδόστρωμα.

Ευθύνεται και η ανοχή που δείχνει η τροχαία σε ελέγχους (γίνονται έλεγχοι άραγε;) με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται μερικοί σαν ο δρόμος να ανήκει μόνο σε αυτούς.

Αν η αδιαφορία συνεχιστεί θα επανέλθω και με φωτογραφίες.

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση