Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικά τι λαός είμαστε;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 08:00 Τελικά τι λαός είμαστε;

Μετά από πολύ καιρό έμαθα ότι πρωί και βράδυ Κυριακές και Επίσημες Αργίες ξαναγίνεται έπαρση και υποστολή σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας με την συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος και παιανίσματος του Εθνικού μας Ύμνου, έστω από μεγαφωνική συσκευή.

Αποφάσισα και εγώ απόγευμα Κυριακής να πάρω τα εγγόνια μου και να τα πάω να δουν πώς γίνεται όλο το τελετουργικό. Τι το ήθελα όμως. Μετάνιωσα γιατί στο τέλος έψαχνα να βρω διάφορες δικαιολογίες να απαντήσω στις ερωτήσεις των εγγονών μου.

Αρχικά το Άγημα δεν ήταν ούτε επιπέδου Ομάδας, δηλαδή 5 άτομα με τον Επικεφαλής Αξκό.

Μέχρι 1 λεπτό πριν την υποστολή και αφού μπήκε στην μέση του δρόμου ένας Στρατιώτης, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν κανονικά.

Εκεί που ήταν «η απόλυτη ξεφτίλα» της Χώρας μας, του Λαού μας, του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας, της φιλοπατρίας μας, της δήθεν κουλτούρας μας κλπ ήταν όταν η μεγαφωνική παιάνιζε το προσοχή και τον Εθνικό Ύμνο, το 99% των καθήμενων θαμώνων στις καφετέριες της πλατείας αλλά και όσων έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από την πλατεία, δεν σηκώθηκε κανείς και κανείς φυσικά δεν σταμάτησε να κινείται. Το 1% κάθισε προσοχή και μεταξύ αυτών και ένας Ρομά, προς τιμήν του, ο οποίος ενώ ζητιάνευε έξω από την εκκλησία της Μητρόπολις, σηκώθηκε και κάθισε προσοχή, λέγοντας μάλιστα «έχω κάνει φαντάρος εγώ και ξέρω».

Δεν θα πω κάτι περισσότερο, αλλά μόνο ότι έχω βρεθεί σε παρόμοιες τελετές άλλων Χωρών και μάλιστα στις περισσότερες από αυτές το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μετανάστες, πχ ΗΠΑ και χωρίς καν να βλέπουν που γίνετε η τελετή αλλά μόνο ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο, κάθονται προσοχή(κλαρίνο) με το χέρι στην καρδιά.

Εμείς τελικά τι είδους «φάρα-ράτσα» Λαός είμαστε; Στον βωμό της δήθεν Δημοκρατίας, η οποία στην ουσία είναι της μειοψηφίας, έχουμε διαγράψει τα πάντα; Ιστορία, Πολιτισμό, Αξίες, Δημοκρατία,  Ήθη και Έθιμα, Οικογένεια, Παιδεία, Θρησκεία, τα πάντα;

Μετά τα παραπάνω οι Αρμόδιοι, ας επανεξετάσουν αυτό το τελετουργικό, γιατί ή θα γίνεται όπως πρέπει, αλλιώς αν είναι έτσι όπως γίνεται τώρα, καλύτερα να μην γίνεται καθόλου.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.