Ρύπανση της θάλασσας στην περιοχή Λιβανατών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 10:27 Ρύπανση της θάλασσας στην περιοχή Λιβανατών (φώτο αρχείου)

Συνεχίζονται οι δίκες για τη ρύπανση της θάλασσας στην περιοχή Λιβανατών...

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό τα τεκταινόμενα στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Λαμίας αναφορικά με τις υποθέσεις των κατηγορουμένων για τη διάθεση λυμάτων, κυρίως βοθρολυμάτων, μέσω  των αγωγών ομβρίων και τις παράνομες διανοίξεις, με αποτέλεσμα τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής των Λιβανατών.

Όπως είναι γνωστό, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και της «Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος περιοχής Λιβανατών», στη συνέχεια τις αυτοψίες και τους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Λιμεναρχείο, προέκυψαν στοιχεία για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Οι υποθέσεις αυτές οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ζήτημα αφορά στην υγεία, στην περιβαλλοντική προστασία, στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στην αξιοπρέπεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η ρύπανση και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου σήμερα είναι έγκλημα!

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη της προστασίας αυτών των αγαθών και ιδιαίτερα η Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Λοκρών και η Περιφέρεια, που θα πρέπει με περισσότερη φροντίδα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων και να λειτουργήσουν τους βιολογικούς καθαρισμούς και σωστά τα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών.

Δεν είναι ούτε ψηφοθηρικό, ούτε φιλικό το ζήτημα. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Είναι θέμα πολιτικής, εφαρμογής της νομοθεσίας και του σεβασμού στο περιβάλλον, που όλοι, μα όλοι, επικαλούνται σε κάθε ευκαιρία, αλλά και της προστασίας των ίδιων των κατοίκων! 

Ως Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς θα σταθμίσουμε τις ενέργειές μας ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση