Υπάρχει Νοσοκομείο στη Λαμία για παιδιά με covid;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 08:01 Υπάρχει Νοσοκομείο στη Λαμία για παιδιά με covid;

«Βόλτα» στην Αθήνα ακόμη και για έναν απλό βήχα!

Την 24ωρη περιπέτειά της με τη μικρή της κόρη ηλικίας μόλις 18 μηνών, που νόσησε από κορωνοϊό και θέλησε να εξεταστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, μοιράστηκε στο LamiaReport μία μητέρα.

Το μωρό διαγνώστηκε θετικό την περασμένη Κυριακή (20/2) στη δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην Έκθεση και από την επόμενη μέρα ξεκίνησε ένας μικρός βήχας. Παρά το γεγονός ότι δεν ανέβασε πυρετό οι γονείς έχοντας ανησυχήσει, ανέτρεξαν την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου σε βοήθεια στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου κάποιος παιδίατρος να ακροαστεί το μωρό τους.

«Παρά την 4ωρη ταλαιπωρία μας στα Επείγοντα δε θέλω να πω κακή κουβέντα για κανέναν από όσους ήρθαν να πάρουν αίμα, να κάνουν καρδιογράφημα και να πάρουν δείγμα για μοριακό τεστ της μικρής, καθώς όλοι τους έδειξαν ενδιαφέρον. Όμως κανείς δεν ακροάστηκε το παιδί και να μας πει τέλος πάντων αν υπάρχει πρόβλημα με τους πνεύμονές του ή αν πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια αγωγή. Παρά μόνο μας είπαν να διαλέξουμε αν θα το πάμε στη Λάρισα ή στο Παίδων στην Αθήνα», μας λέει η μητέρα του μωρού και προσθέτει:

«Παρά τη διαμαρτυρία και του συζύγου μου προς τον Αναπληρωτή Διοικητή, ο τελευταίος μας είπε να εμπιστευτούμε τους ειδικούς και το παιδί λίγο πριν τις 17:00 ήταν στο Παίδων χάρη στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Ακολούθησαν καινούριες ώρες αναμονής με ένα μικρό μωρό νηστικό και ταλαιπωρημένο από το πρωί. Εντέλει την επομένη το πρωί οι γιατροί στο Αγία Σοφία μας είπαν ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σπίτι μας καθώς το παιδί δεν είχε τίποτα ανησυχητικό…».

Από τη μία η οικογένεια ανακουφίστηκε από τα καλά αποτελέσματα των εξετάσεων, από την άλλη όμως χρειαζόταν τέτοια ταλαιπωρία; Υπάρχει Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Λαμίας ή δεν υπάρχει; Μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά και ειδικά περιστατικά covid που αυτή τη στιγμή καταγράφονται κατά δεκάδες στη Λαμία και τη Φθιώτιδα ή οι γονείς πρέπει να το ξέρουν να πηγαίνουν κατευθείαν Λάρισα ή Αθήνα ώστε να γλυτώνουν χρόνο και κόπο;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση