Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία για υπάλληλο ΕΦΚΑ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 13:34 Καταγγελία για υπάλληλο ΕΦΚΑ Λαμίας (φώτο αρχείου)

Έμεινα άνεργη σε μια ηλικία που κανείς  δεν σου δίνει εργασία. Ξεκίνησα την προετοιμασία για μειωμένη σύνταξη. Χρειαζόμουν 4μηνων ένσημα για να συμπληρώσω τα συντάξιμα.

Έκανα την αίτηση πέρασα από γιατρούς και τα κατέθεσα τον Αύγουστο του 21 επιτυχώς και η απόφαση λογικά θα έβγαινε σε ένα μήνα. Αρχές Φεβρουαρίου του 2022 ετοιμάζω τα χαρτιά για την σύνταξη μου με τη βοήθεια εργατολόγου.

Καθ' ολα έτοιμα εκτός από την απόφαση της αυτασφάλισής μου που δεν είχε βγει ακόμη μετά από 5 μήνες. Από το τμήμα συντάξεων ( εξυπηρετικότατοι) είπαν ότι αν είχαν την απόφαση θα πληρωνόμουν σε δύο μήνες ήτοι τέλος Απριλίου του 2022.

Από αρχές Μαΐου τηλεφωνούσα καθημερινά στο αρμόδιο τμήμα αυτασφάλισης αλλά ποτέ δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Έκλεισα ραντεβού και πήγα, μετά από ώρα η ίδια υπάλληλος στην οποία είχα κάνει την αίτηση βρήκε τον καταχωνιασμένο φάκελο μου. Της είπα ότι είναι μεγάλη ανάγκη να βγει η απόφαση για να βγει η σύνταξή μου γιατί  δεν έχω άλλους πόρους επιβίωσης. Μεταξύ μιας δόσης ειρωνείας και ενός χαζού χαμόγελου μου υποσχέθηκε πως θα την ετοιμάσει και θα με πάρει τηλέφωνο.

Ασφαλώς και δεν έγινε τίποτα. Τηλέφωνα αναπάντητα και επισκέψεις άκαρπες από την συγκεκριμένη υπάλληλο έως τον Αύγουστο του 2022.

Το μόνο που εισέπραττα ήταν ειρωνείες του τύπου πως κάνεις έτσι δεν προλαβαίνω έχω πολλές εκκρεμότητες. Ένα φάκελο την ημέρα να έφτιαχνε θα είχε τελειώσει το μαρτύριο πολλών ανθρώπων.

Το Αύγουστο πάω πάλι αγανακτισμένη, αφού δεν ήταν έτοιμη η απόφαση. Ψάχνω και βρίσκω τον προϊστάμενό της του εξηγώ τι έχει συμβεί ένα χρόνο τώρα πήγαμε μαζί στο γραφείο της και η απαράδεκτη συμπεριφορά της με ανάγκασε να πω και στους δύο ότι αν σε δύο ημέρες δεν είναι έτοιμη η απόφαση μου θα τηλεφωνήσω στον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Μου υποσχέθηκαν ότι θα είναι... μου τηλεφώνησε η κυρία μετά από δύο ημέρες πρωί - πρωί για να μου πει ότι δεν είναι έτοιμη γιατί υπάρχει κάποιο θέμα με το επικουρικό ΑΣΧΕΤΟ... Ο κύριος φορέας με επικουρικό δεν έχει σχέση με την αυτασφάλισή μου και εκτός του ότι δεν ήταν αρμοδιότητα της.

Ξανά στον προϊστάμενο (εξυπηρετικότατο- ευγενέστατος) για μια εβδομάδα ήμουν κάθε μέρα εκεί. Απελπισμένος ο προϊστάμενος ανέθεσε το φάκελο μου σε άλλη υπάλληλο η οποία έβγαλε την απόφαση σε μισή ώρα.

Πήγα την πήρα την πήγα στο τμήμα συντάξεων, πήρα και την εντολή πληρωμής για τα ένσημα και γυρνώντας από την τράπεζα της δείχνω την απόδειξη και μου λέει ειρωνικά ότι δεν μπορεί να βγει η σύνταξη μου γιατί όταν έφυγα την προηγούμενη φορά από το γραφείο της μου έπεσε η απόφαση στη σκάλα και την βρήκε εκείνη. Δεν ισχύει γιατί την απόφαση όταν την πήρα στα χέρια μου την πήγα κατευθείαν στο τμήμα συντάξεων. Το διασταύρωσα ασφαλώς την ίδια στιγμή με τον υπάλληλο (ευγενέστατος) που την έβαλε στο φάκελό μου.

Με ειρωνεύτηκε ξανά η Κυρία ότι δεν νομίζει πως θα την πάρω γρήγορα τη σύνταξη μου και της απάντησα ότι εγώ θα την πάρω πάρα τα εμπόδια που μου έβαλε αλλά εκείνη δεν ξέρει τι την περιμένει.

Με υποτίμησε και με βασάνισε ψυχολογικά. Δεν την γνώριζα δεν με γνώριζε στην υπηρεσία της γνωριστήκαμε). Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι γιατι σίγουρα ταλαιπωρούνται πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της.

Κρίμα να αφήνουμε να επιβιώνουν ανάξιοι άνθρωποι σε τέτοιες θέσεις να πάνε στα σπίτια τους να δουλέψουν νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι.

Ο Υπουργός και ο Διοικητής γνωρίζουν άραγε τι γίνεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ξέρουν τι ταλαιπωρία περνούν οι άνθρωποι.;;;

Φυσικά τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή τους...

Αναγνώστρια