Φθιώτιδα: Βρήκαν ζαρκάδι σε άσχημη κατάσταση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 21:19 Φθιώτιδα: Βρήκαν ζαρκάδι σε άσχημη κατάσταση

Το είχαν πυροβολήσει κοντά στην Υπάτη - Προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να το σώσουν - Διαβάστε την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Φθιώτιδας.

«Σήμερα το πρωί ειδοποιηθήκαμε από περιπατητές ότι στην Υπάτη βρίσκεται τραυματισμένο ζαρκάδι. Ενημερώσαμε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οι οποίες μετέβησαν στο σημείο .

Συγχρόνως η Πρόεδρος κ.Αγγελική Μπαρτσιώκα και ο Αντιπρόεδρος  κ.Γιώργος Κοτσίλης έφθασαν στην Υπάτη ,καθώς και ο εκπαιδευτής σκύλων κ.Σπύρος Καραγιάννης με κατάλληλο όχημα μεταφοράς.

Το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση με σχεδόν αποκομμένο το πίσω αριστερό του πόδι, τρύπες σε πολλά σημεία του σώματος, πιθανά από σκάγια,  και πληγή στο πίσω μέρος του σώματος.

Σύμφωνα με μάρτυρες οι πληγή στο πίσω μέρος έγινε από κυνηγητικό σκύλο τον οποίο προσπάθησαν να απωθήσουν, πράγμα που το κατάφεραν αφού όμως το ζώο είχε υποστεί μεγάλο τραυματισμό.

Το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Λαμία όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συγχρόνως μετά από συννενόηση με το ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, θεωρήθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου θα το περίμενε η καθηγήτρια Κτηνιατρικής με ειδικότητα στα άγρια ζώα κ.Αναστασία Κομνηνού.

Δυστυχώς το ζώο απεβίωσε την ώρα που διακομιζόταν στο αυτοκίνητο μεταφοράς.

Αύριο ,μετά από συννενόηση με το Δασαρχείο, θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί από τι προέρχονταν οι πληγές στο σώμα του ζώου, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Είναι ντροπή να σκοτώνονται άγρια ζώα και μάλιστα  είδη υπό εξαφάνιση.

Η φύση, δηλαδή όλοι μας, γινόμαστε φτωχότεροι όταν χάνονται τέτοια πλάσματα».

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση