Η "αγέλη" του Αγίου Λουκά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 10:41 Η "αγέλη" του Αγίου Λουκά

Με αφορμή το άρθρο του συμπολίτη μας, που δημοσιεύτηκε στο LamiaReport στις 5/2/2018, νιώθουμε την ανάγκη να συμμεριστούμε τους προβληματισμούς του, αλλά όσον αφορά την απόδοση ευθυνών καλούμαστε να αναπτύξουμε το θέμα από μία άλλη οπτική.

Όλοι ξέρουμε ότι το θέμα με τα αδέσποτα ξεκινά απο τη δική μας ανευθυνότητα. Παίρνουμε ένα κουταβάκι και όταν μεγαλώνει, διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να  ανταπεξέλθουμε στη φροντίδα του και το αμολάμε στο δρόμο...

Μετά ολοκληρώνεται με την ανικανότητα της πολιτείας, που αδυνατεί να φροντίσει τα εγκαταλελλειμένα ζώα και τα αφήνει στην τύχη τους, με αποτελεσμα αυτά να πολλαπλασιάζονται και να δημιουργούνται τα άπειρα γνωστά προβλήματα. Αυτή η ανημποριά της πολιτείας να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα, οδηγεί κάποιους ευαίσθητους αλλά και θαρραλέους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Η γνωστή κυρία στην οποία αναφερόταν το άρθρο είναι ένα παράδειγμα. Ένα μικρό άσπρο σκυλάκι έβγαζε βόλτα στο Ισιαδάκι, όταν αντί να δεί στα μάτια των αδέσποτων “απειλή”, είδε αβοήθητες ψυχές και αποφάσισε αντί να αδιαφορεί, να δράσει!!!!

Αυτή η κυρία λοιπόν δεν αγοράζει απλά τροφή με τα τσουβάλια για να ταΐσει αυτά τα ζωντανά. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Λουκά να μάθουν, ότι αυτή η κυρία στειρώνει όλα τα θηλυκά αδέσποτα και εμβολιάζει και περιθάλπει συνεχώς αρσενικά και θηλυκά.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να σκεφτούν πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε αναλάβει δράση αυτή η κυρία. Τα αδέσποτα από μιά ντουζίνα, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, θα ήταν μερικές εκατοντάδες!!!

Θα αναποδογύριζαν κάδους, θα έσκιζαν σακούλες για να βρούν τροφή και όταν θα αρρώσταιναν, χωρίς εμβολιαμό και περίθαλψη, θα ήταν κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Επίσης ακόμη και το ότι λαμβάνουν αγάπη και φροντίδα από έναν άνθρωπο, τα καθιστά μη επικίνδυνα, παρόλο που η εικόνα μιάς αγέλης είναι πάντα τρομακτική. Άλλες γειτονιές είχαν θύματα που τους δάγκωσαν σκυλιά και μάλιστα μη εμβολιασμένα. Η δική μας γειτονιά όχι!!!

Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε, μας βολεύει να κλείνουμε τα μάτια σε προβλήματα που δεν αφορούν το σπίτι μας. Είναι όμως τουλάχιστον άδικο να επιρρίπτουμε ευθύνες στον ανθρωπο που όχι μόνο ΔΕΝ δημιούργησε το πρόβλημα αλλά προσπαθεί  με μεγάλο κόστος να το λύσει. Δεν φτάνει  ο χρόνος και τα χρήματα που στερεί από την οικογένειά της; Η κούραση; Πρέπει να την κατασπαράξουμε γιατί είναι διαφορετική και τολμά να δράσει;

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν! Ούτε άμεσες! Μακάρι σε κάθε γειτονιά να αναλάμβανε δράση για τα αδέσποτα ένας ιδιώτης όπως στον Άγιο Λουκά η εν λόγω κυρία... Μόνο αν τα αδέσποτα στειρωθούν και  εμβολιάζονται συστηματικά και συγχρόνως σταματήσουν οι ασυνείδητοι να παρατούν τα σκυλιά τους στον δρόμο, θα καταφέρουμε μετά από κάποια χρόνια, να έχουμε κάποια άλλη εικόνα στις γειτονιές μας.

Αναγνώστες - κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Λουκά

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση