Ο Κώστας Χαντζής για το Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 12:04 Ο Κώστας Χαντζής για το Πανεπιστήμιο

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ως  Έλλην πολίτης, ως Δημότης Δήμου Λαμιέων και ως ο τότε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θέλω να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
 Διάφοροι φορείς της πόλης μας με την αρωγή πολλών επιστημόνων με καταγωγή από την περιφέρειά μας συνέταξαν μελέτη εξέλιξης - ανασύστασης του Πανεπιστημίου Στερεάς,  προτείνοντας την ίδρυση σχολής Ελληνικού πολιτισμού, που είναι η βάση  εξέλιξης όλων των σύγχρονων πολιτισμών  με ξενόγλωσσα τμήματα, για την προσέλκυση ξένων φοιτητών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στους Δελφούς,  (βρίσκεται  στα χέρια σας από τον κ. Σμοκοβίτη).

Η  εισήγηση αυτή έγινε δεκτή ως καινοτόμος, εξωστρεφής και ως σύμφωνη με τον Νόμο Ανώτατης εκπαίδευσης που είχε ψηφιστεί από ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής, από την τότε  υπουργό Παιδείας κα  Διαμαντοπούλου.  Το Πανεπιστήμιο Στερεάς  με πρόσχημα την οικονομία βοηθουσών  της αδράνειας  και ολιγωρίας των τότε προκατόχων σας, ο  υπουργός κος Αρβανιτόπουλος  το κατήργησε.  Τώρα πολύ σωστά γίνονται  προσπάθειες από εσάς ανασύστασης.

Η  Π.Ε.Δ.  Στερεάς  με την υποστήριξη και της περιφέρειας  όρισε την επιτροπή Πανούση  για νέα εισήγηση.

Η επιτροπή του κου Πανούση συνεδριάζει  σε διάφορους Δήμους και όπως διαβάζω στα μέσα ενημέρωσης προτείνει ενα εύρος γνωστικών  αντικειμένων αρκετά μεγάλο, που είναι δύσκολο εως αδύνατο να πραγματοποιηθεί  απο μια οικονομικά  δυσπραγούσα  χώρα.   Εάν στόχος σας είναι  η διάχυση  της πληροφορίας περί της επιτροπής Πανούση αυτό το επιτυγχάνετε,  εάν στόχος σας, που κατ'  εμέ πρέπει  να είναι,  είναι η ανασύσταση και ενδυνάμωση σε στέρεες  βάσεις του Πανεπιστημίου Στερεάς φοβάμαι οτι ματαιοπονείτε  και το πουλί θα πετάξει. Ο κος Υπουργός  αυτόβουλα ή με προτάσεις  κάποιων άλλων επιτροπών που αυτός διορίζει, θα εφαρμόσει το  ακριβώς αντίθετο.

Απορώ,  ερωτώ  και ταυτόχρονα ζητώ να γίνει  άμεσα δεκτή ως βάση συζήτησης και πρότασης στο  υπουργείο η τότε εισήγηση των φορέων της πόλης μας που είχε  γίνει  αποδεκτή απο την τότε υπουργό Παιδείας  και η οποία μπορεί  σε δεύτερο  χρόνο να εμπλουτιστεί με το τελικό πρόγραμμα της επιτροπής Πανούση.

Δραστηριοποιηθείτε  έγκαιρα,  ενημερώστε τους κατοίκους της  περιφέρειάς μας,  πάρτε τους μαζί σας για ένα τόσο καλό σκοπό  και πραγματοποιήστε  κινητοποιήσεις  που λόγω πολιτικού κόστους θα συνταράξουν του κ. Υπουργό και γιατί όχι και τον κ. Πρωθυπουργό,  το πολιτικό κόστος ή τα πολιτικά οφέλη πάντα είναι στο μυαλό των αιρετών.   Μην ολιγωρείτε.

Με εκτίμηση

ΚΩΣΤΑΣ  ΧΑΝΤΖΗΣ
Ιατρός  ΩΡΛαρυγγολόγος
Βύρωνος 35  - Λαμία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση