Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλοπές στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 09:24 Κλοπές στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας

Τελικά σε αυτό τον τόπο δεν μπορείς να ησυχάσεις ούτε νεκρός.

Δέκα μήνες πέρασαν από την ημέρα που ''έδιωξαν τον πατέρα μου από την ογκολογική εξαιτίας του γεγονότος ότι ο μοναδικός ογκολόγος που υπήρχε θα έφευγε και η θέση του θα έμενε κενή.

Όπως είχα ενημερώσει μέσω των τοπικών ΜΜΕ η αναπλήρωση του θα ήταν χρονοβόρα αλλά και ψυχοφθόρα για ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους. Απ΄ ότι ενημερώνομαι επιτέλους η θέση αυτή καλύφθηκε και πιθανόν και με δεύτερο γιατρό επίκουρο. Βέβαια για τον πατέρα μου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μιας και ως υπέργηρο άτομο μου ήταν δύσκολο να τον πηγαινοφέρνω σε ογκολογικές κλινικές εκτός Λαμίας. Έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μας ''άφησε'' ανήμερα το Πάσχα. Και εκεί που πίστεψα ότι θα βρει ησυχία από τους ανθρώπους ξεγελάστηκα .....ξανα.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την ταφή του το μνήμα του (στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας) έχει συληθεί τουλάχιστον 5 φορές. Και για να είμαι σαφής έχει ανοιχτεί το ντουλαπάκι του μνήματος και έχουν αφαιρεθεί μικροαντικείμενα (αναπτήρες, θυμιάματα, καρβουνάκια) καθώς επίσης και ηλιοφαναράκι από μικρή γλάστρα πάνω από τον τάφο. Μικρής εμπορικής αξίας θα μου πει κάποιος ....ναι θα του απαντήσω αλλά μεγάλης συναισθηματικής.  Απ' οτι έχω ακούσει και αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας έχουν υποστεί αυτή την ψυχική ταλαιπωρία. Ελπίζω τα αντανακλαστικά των υπευθύνων να είναι πιο γρήγορα αυτή την φορά. Αν δεν μπορούν οι υπεύθυνοι (πολιτικοί και μη) να υποστηρίξουν τους νεκρούς αυτής της πόλης .....τοτε θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα (που θα έχει μεγάλο πολιτικό πόνο) για την καύση των νεκρών στην πόλη μας. Έτσι τουλάχιστον θα βρίσκουν στην κυριολεξία την ησυχία τους αυτοί και οι συγγενείς τους.

Με εκτίμηση

Γιώργος Ζαφείρης