Διαμαρτυρία για το "ξήλωμα" ομπρελών στον Καραβόμυλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 09:15 Διαμαρτυρία για το "ξήλωμα" ομπρελών στον Καραβόμυλο (φώτο αρχείου)

Είμαστε παραθεριστές του συνοικισμού Πανοράματος Καραβομύλου. Είναι η περιοχή που ξέρουμε καλά και μπορούμε να περιγράψουμε συμβάντα..

Μάθαμε ότι ήρθε εισαγγελική απόφαση να ξηλωθούν όλες οι ομπρέλες και τα παγκάκια που είναι στην παραλία. Σημειωτέον ότι στην παραλία Πανοράματος δεν υπάρχει κανένα δημοτικό έργο.

Οι κάτοικοι, και κυρίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, με έξοδα και εργασία δική τους στήσανε μερικές ομπρέλες και παγκάκια για να προφυλάσσονται οι ίδιοι και τα εγγόνια τους  από τον ήλιο, πράγματα γνωστά σε όλους εδώ και μια δεκαετία. Ξαφνικά προκλήθηκε αναστάτωση από μια καταγγελία που δεν ξέρουμε ποιος την έκανε, για ποιόν σκοπό, αν ήταν ονομαστική και για ποιες περιοχές

Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των παραθεριστών και προκειμένου να ενημερωθούμε για την περίπτωση αυτή προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Στυλίδας ο οποίος την  ημέρα αυτή ήταν απών και ανέλαβε να απαντάει στα τηλεφωνήματά του - ιδία πρωτοβουλία άραγε; - κάποια Αντιδήμαρχος, η οποία στην προσπάθειά της να “προστατέψει τον Δήμαρχό «της»  μιλούσε προσβλητικά προς αυτούς που ζητούσαν πληροφορίες για να μάθουν αν υπήρξαν ενέργειες της νομικής υπηρεσίας του   Δήμου προς καθυστέρηση εκτέλεσης  της συγκεκριμένης εισαγγελικής απόφασης μιας και δεν είχανε ενημερωθεί για το θέμα. Μέχρι που έφτασε να πει στον ογδοηκοντούτη υποφαινόμενο: «μην καλύπτεσθε κύριε Μακρή πίσω από τους ηλικιωμένους !»

Φαίνεται, κατά πώς λέει ο λαός, ότι είχαν δέσει καλά τη γαϊδούρα τους, έτσι ώστε να  μην απαντά ο Δήμος για το θέμα, ρίχνοντάς το στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, κάθε φορά όπως τους συνέφερε. (χορτάτοι οι δημότες από τερτίπια)

Τελικά το μόνο που καταφέραμε προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με το δήμαρχο να μιλάμε με κάποια «αρμόδια» αντιδήμαρχο, «υβριζόμενοι» απ΄αυτήν. Πάντως κύριε Δήμαρχε, συμμαζέψτε τη. Σας εκθέτει, ενώ σίγουρα σας μεταφέρει τον αγώνα της να σας στηρίξει!!!  

Τα μικτά κλιμάκια που αποτελούνται από εκπροσώπους του οικείου Δήμου, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Κτηματικής Υπηρεσίας, έχουν ξεκινήσει το έργο τους για τον «καθαρισμό» των παραλιών της Φθιώτιδας, από μόνιμες βάσεις ομπρελών και καρεκλών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική παραγγελία. Πέρασαν σαν λαίλαπα από τις παραλίες και ξήλωσαν τις «αθώες»  ομπρέλες και τα παγκάκια. Πίσω τους όμως άφησαν άθικτα μαντριά και φράχτες που εμποδίζουν τους λουόμενους να πλησιάσουν τις ακτές καθ’  όλο το μήκος τους. Κρίμα!

Γιάννης Μακρής συντ/χος δάσκαλος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση